Foto ter illustratie: Een 3D-model van het 2019-nCoV, ook bekend als het coronavirus, volgens het CDC.
Volledig scherm
Foto ter illustratie: Een 3D-model van het 2019-nCoV, ook bekend als het coronavirus, volgens het CDC. © Rob Engelaar

Coronabesmetting Nunspeet betreft man uit Elspeet, hij maakt het ‘naar omstandigheden’ goed

De nieuwe besmetting met het coronavirus in de gemeente Nunspeet betreft een man uit de kern Elspeet. Dat heeft de gemeente zojuist bekend gemaakt. De man zit in thuisisolatie en ‘maakt het naar omstandigheden goed’.

Gisteravond maakte GGD Noord- en Oost-Gelderland bekend dat er twee nieuwe coronabesmettingen zijn in de regio. De man uit Elspeet heeft volgens de GGD een link met iemand anders in Nederland bij wie het virus eerder al werd vastgesteld.

Burgemeester Breunis van de Weerd heeft telefonisch contact gehad met de patiënt uit Elspeet: ,,Hij maakt het naar omstandigheden goed’’, meldt de burgemeester. ,,Hij blijft voorlopig thuis en wordt verder begeleid door de GGD. We houden de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten.’’

Van de Weerd benadrukt nog eens de instructies: ,,Het advies blijft nadrukkelijk om je handen regelmatig te wassen met water en zeep, hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes. Daarmee verkleinen we de kans op verdere besmetting.’’

Contactonderzoek

GGD Noord- en Oost-Gelderland heeft onderzocht met wie de man contact heeft gehad. Die mensen zijn door de GGD benaderd en hebben instructies gekregen over wat zij moeten doen. Mochten zij klachten krijgen die passen bij het coronavirus, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op het virus.

Veluwe