Volledig scherm
De auto van de Roemenen die werd doorzocht © Jelle van Heerikhuize

Criminelen: We zijn onderweg naar de hoeren, agenten

NUNSPEET - ,,We zijn onderweg naar de hoeren in Duitsland, agenten,'' zei een groepje criminelen zondag op maandagnacht tijdens een politiecontrole op de A28. Maar dat verhaal bleek lariekoek. Een uur na de controle werden de boeven vermoedelijk betrapt bij een auto-inbraak in Nunspeet.

Een achtervolging op de snelweg volgde, maar door extreme snelheid raakte de politie de criminelen kwijt. Uiteindelijk trof de politie Utrecht de criminelen aan. Zij zitten vast en een onderzoek wordt voortgezet.

Drukke nacht
Het was een drukke nacht voor de politie. Naast de criminelen die onderweg waren naar Duitsland, stuitte wijkagent Jelle van Heerikhuize ook op vijf Roemeense criminelen. Zij stonden bekend als inbrekers en waren landelijk actief. ,,Echte boeven dit'', schreef Van Heerikhuize.

De auto van de Roemenen werd doorzocht, maar er werd niets gevonden. ,,Wel stond er nog een celstraf open voor één van hen. Meneer zit vast in Zwolle.''

Met 4 solo-eenheden had de politie een succesvolle nacht. Een bestuurder werd op de bon geslingerd omdat hij een verlopen rijbewijs had. En een bezitter van een taser kreeg een geldboete. ,,Als bezitter van deze taser overtreed je de Wet Wapens en munitie. Verboden wapenbezit derhalve. Een geldboete zal t gevolg zijn. Zoals Herman Finkers zou kunnen zeggen: 't begint flitsend maar 't eindigt altijd met gedonder. En inderdaad: de bezitter krijgt een bon,'' schrijft Van Heerikhuize.

Veluwe