Dikke rookwolken: olietank vat vlam in Nunspeet

videoEen oude olietank is woensdagochtend in brand gevlogen op een bouwterrein aan de Molijnlaan in Nunspeet. De brandweer kwam ter plaatse en liet het vuur gecontroleerd uitbranden. Niemand raakte gewond. Er kwam vooral veel rook vrij bij de brand.

Op het bouwterrein, tegenover het station van Nunspeet, wordt gewerkt aan een nieuw appartementencomplex. Behalve de brandweer kwam ook de Omgevingsdienst Noord-Veluwe ter plaatse voor milieuonderzoek. Een woordvoerder van de gemeente Nunspeet meldt dat er niemand gewond is geraakt en dat er geen gevaar was voor de gezondheid van omstanders.

Volledig scherm
Een graafmachine stuitte in Nunspeet op een oude olietank in de grond, waarna de tank in brand vloog. © Bram van de Biezen

Onderzoek

Hoe het kan dat een graafmachine van de aannemer op een ondergrondse olietank stuitte is niet bekend. ,,Kennelijk stond de olietank niet op de kaarten waarop staat aangegeven wat er op die locatie allemaal in de grond zit. De kraanmachinist wist er in elk geval niets vanaf'', zegt de gemeentewoordvoerder. ,,We doen onderzoek naar de tank, hoe die daar komt en waarom die niet op de tekeningen stond. Maar vooralsnog kunnen we die vragen niet beantwoorden.''

  1. Tienduizenden accu’s in zeecontainers: Hoe moet het verder met de accuopslag van Stella in Nunspeet?
    PREMIUM

    Tienduizen­den accu’s in zeecontai­ners: Hoe moet het verder met de accuopslag van Stella in Nunspeet?

    Een jaar na de allesverwoestende brand in een accuopslag van Stella Fietsen in Nunspeet liggen nog altijd tienduizenden risicovolle fietsaccu's in zeecontainers. Omwonenden maken zich intussen zorgen over de noodopslag en de gevolgen van een nieuwe brand. Hoogleraar Ira Helsloot, dé autoriteit op het gebied van brand- en crisisbestrijding, stelt: ,,Dit is een onwenselijke situatie.” Stella en de brandweer benadrukken dat het gaat om ‘aanvaardbare risico's’.

Veluwe