Dit is de conducteur die hét vermiste kalfje redde bij het spoor bij Hulshorst

VideoEen zwaan had hij ooit al levend van het spoor gehaald, maar het redden van een kalfje deed conducteur Norbert Grote Ganseij nog nooit. Tot gisteravond. Toen dook een vermist stiertje plots op pal voor de sprinter waarin de Zwollenaar aan het werk was. ,,Ik ben er uiteindelijk maar bovenop gesprongen.”

1 reactie

 • Jeannette Meijer

  4 weken geleden
  Deze koe en haar kalf hebben geluk dat de boer ze bij elkaar houdt. Grote kans dat hij ze houdt voor het vlees. In de melkveehouderij worden zo goed als alle kalfjes direct gescheiden van de moeder die ze 9 maanden gedragen en met veel pijn gebaard heeft. Dat is net zo wreed als wanneer je een mensenmoeder haar baby afpakt.
 1. Boer Franken bedankt iedereen voor hulp bij zoektocht naar ontsnapte kalf: ‘Nu willen we vooral rust’
  Play
  PREMIUM
  Video

  Boer Franken bedankt iedereen voor hulp bij zoektocht naar ontsnapte kalf: ‘Nu willen we vooral rust’

  Moe van een aantal tumultueuze dagen en nachten, blij en dankbaar dat het allemaal op zijn pootjes terechtkwam. Met dat gevoel staat boer Gerrit Franken vandaag in alle rust zijn koeien te voeren in Hulshorst. Speciale aandacht heeft hij voor het stierkalfje dat uitbrak en na een massale zoektocht van twee dagen, donderdagavond van het spoor werd gegrist. ,,Eind goed, al goed.”
 1. Met man en macht vissen redden uit de Zandenplas
  Play

  Met man en macht vissen redden uit de Zandenplas

 2. Welke duistere geheimen nam Wim S. mee zijn graf in?
  Play

  Welke duistere geheimen nam Wim S. mee zijn graf in?

Veluwe