Poes Pien uit Nunspeet is overleden. Eigenaresse Jolanda Niebeek is ontroostbaar.
Volledig scherm
Poes Pien uit Nunspeet is overleden. Eigenaresse Jolanda Niebeek is ontroostbaar. © Eigen foto

Dode katten in Nunspeet werk van dierenbeul?

Is er een kattenhater actief in Nunspeet die deze dieren vergiftigt? Jolanda Niebeek vreest van wel. Haar eenjarige poes Pien overleed gisteren, nadat het beestje in een half uur tijd heel ziek was geworden. Volgens de eigenaresse is het de derde kat in twee maanden tijd die plots is gestorven. ,,Dit kan geen toeval zijn.”

Niebeek is zwaar aangeslagen. Haar kat Pien was kerngezond, toen het dier gistermiddag de deur uitging en het huis aan de Houtersweg verliet. Maar slechts een halfuur later lag Pien dood in de achtertuin. ,,Ze had allemaal schuim om haar mond. Dit moet wel gif zijn geweest. Wij vermoeden rattengif”, treurt de eigenaresse.

Schuim

Zij kent nog meer buurtgenoten die een kat zijn verloren. ,,Pien was het derde slachtoffer in twee maanden tijd. En die andere twee hadden ook schuim om de mond. Allemaal binnen een straal van enkele tientallen meters. Het lijkt er sterk op dat iemand de dieren vergiftigd heeft, maar hard bewijs heb ik daarvoor niet.” Niebeek belde vandaag met de politie. ,,De wijkagent komt hier binnenkort langs. Hopelijk stellen ze echt een onderzoek in. Want dit kan zo niet verder gaan.”

Flyers

Ook gaat de kattenliefhebster samen met een andere gedupeerde flyers maken, om zo andere buren te waarschuwen. ,,Misschien is het verstandig om je kat even binnen te houden. Maar we hopen ook op tips over wie hier achter zit.” Niebeek gaat Pien erg missen. ,,Ze was pas een jaar en drie maanden. Ze verdiende het niet om zo dood te gaan.” Het diertje is begraven in haar achtertuin. 

  1. Deze exclusieve beelden bewijzen het: de wolven op de Noord-Veluwe breiden hun territorium uit
    PREMIUM
    video

    Deze exclusieve beelden bewijzen het: de wolven op de Noord-Veluwe breiden hun territori­um uit

    Dat de wolven op de Noord-Veluwe op verkenningstocht zijn, bleek onlangs al uit drollen die werden gevonden op plekken die voorheen nog wolf-vrij waren. Nu zijn er ook bewegende beelden die bewijzen dat de roedel hun Veluwse territorium uitbreidt. Boswachter Lennard Jasper Staatsbosbeheer Noord-Veluwe stelt ze namens het Wolvenmeldpunt beschikbaar. ,,Dit zijn beelden waar we niet op hadden gerekend.’’

Veluwe