De Duitse ambassadeur Dirk Brengelmann (op de rug gezien) bezocht dinsdagochtend het Noord-Veluws museum voor de expositie 'Vermoorde kunst'.
Volledig scherm
PREMIUM
De Duitse ambassadeur Dirk Brengelmann (op de rug gezien) bezocht dinsdagochtend het Noord-Veluws museum voor de expositie 'Vermoorde kunst'. © Bram van de Biezen

Duitse ambassadeur onder de indruk van expositie in Noord-Veluws museum: ‘Erinneren und aufpassen’

Een uitgestelde opening, zo noemde directeur Erik Stotijn van het Noord-Veluws Museum de komst van de Duitse ambassadeur Dirk Brengelmann vanochtend. Stotijn had de cultureel attaché van Duitsland in maart al gevraagd om de tentoonstelling ‘Vermoorde kunst’ in zijn museum in Nunspeet te openen, maar toen gooide corona roet in het eten.

  1. Gerrit (74) uit Nunspeet tuimelt verslaafd in de achtbaan door zijn familiegeschiedenis heen
    PREMIUM

    Gerrit (74) uit Nunspeet tuimelt verslaafd in de achtbaan door zijn familiege­schie­de­nis heen

    Tien jaar lang speuren naar je verleden. Gerrit Wolters (74) uit Nunspeet noemt het een verslaving. De zoektocht naar zijn voorouders heeft inmiddels een boek opgeleverd: Een Echte Groeneveld is onbuigzaam. Maar daar blijft het niet bij. Er worden nog drie uitgaves gevuld. Twee vergevorderd en eentje die nog wel een paar jaar duurt. Maar afkomen zullen ze. ,,Want het is toch ook zonde die informatie maar in mijn computer te laten zitten?”

Veluwe