Een frisse duik in het eerste chloorvrije zwembad ter wereld: ‘Beleving is anders, maar het is net zo nat’

met videoSportcentrum De Wiltsangh in Nunspeet heeft met een chloorvrij openbaar binnenzwembad naar eigen zeggen een wereldprimeur te pakken. Na een aantal proefduiken, gaat het zwembad donderdag open voor het grote publiek. Maar hoe anders is het zwemwater nou eigenlijk? ,,Het is net zo nat als gewoon zwembadwater.’’

9 reacties

 • Marjan Bos

  2 maanden geleden
  Ik zwom als klein meisje al in een mega groot chloorvrij water....de Noordzee, de Noordzee....la la lalala
 • Louise

  2 maanden geleden
  Nunspeet pocht al lang met "chloorvrij" sinds het begin van de bouw, ik heb me daar meteen aan geërgerd want de bewering is absolute onzin. Aan wie ik het ook vertel, bijna iedereen noemt voorbeelden waar al lang chloorvrije baden zijn in Nederland. En zelf heb ik er ook ervaringen mee. Het is fijn dat er nu ook eentje is in Nunspeet, ik ben daar blij mee, maar gebruik het woord "uniek" alsjeblieft niet, simpelweg omdat het niet waar is.
 • E van der Harg

  2 maanden geleden
  Zouden ze misschien wel willen maar ik zwom ruim 40 jaar geleden al in een met ozon-behandeld zwembad in Oostenrijk..{Nauders} Misschien zijn ze wel t eerste in Nederland...en is t een verschrijvinkje..:D Wel fijn voor wie niet goed tegen chloor kan.
 • Marco van de Rozenberg

  2 maanden geleden
  Jammer, ik wacht wel op het vochtvrije zwembad.
 • Ada Schouten

  2 maanden geleden
  Er zijn al een flink aantal zwembaden, all over the world, met bijna geen chloor. Maar ergens denk ik dat Nunspeet wel degelijk uniek is, zonder chloor.
 1. Periscoop biedt kijkje in geschiedenis van Harderwijk: ‘Ondergrondse gangen hebben iets mysterieus’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Periscoop biedt kijkje in geschiede­nis van Harderwijk: ‘Onder­grond­se gangen hebben iets mysterieus’

  Heel even speelde de gemeente met het idee om een deel van het eeuwenoude gangenstelsel, dat onder de binnenstad van Harderwijk loopt, open te stellen voor het publiek. Dat ging niet door, het risico dat iemand vast komt te zitten is te groot. Als alternatief is bij de Wijde Wellen een periscoop geplaatst, die letterlijk een inkijkje biedt in de geschiedenis van de stad.
  Harderwijk