In Hotel de Foreesten in Vierhouten worden in de loop van het jaar mogelijk bijna honderd arbeidsmigranten gehuisvest.


Fotobonnummer: DS-2021-6950
© Ruben Schipper Fotografie
Volledig scherm
PREMIUM
In Hotel de Foreesten in Vierhouten worden in de loop van het jaar mogelijk bijna honderd arbeidsmigranten gehuisvest. Fotobonnummer: DS-2021-6950 © Ruben Schipper Fotografie © Ruben Schipper

Een iconisch hotel in Vierhouten vol arbeidsmigranten, ‘dit heeft grote impact op een toeristisch dorp’

Vierhouten is in rep en roer. In hotel de Foreesten, dat eind vorig jaar van eigenaar is gewisseld, worden mogelijk tientallen arbeidsmigranten ondergebracht. De lokale politiek is verrast door de plannen en eist opheldering. ,,Dit lijkt ons niet wenselijk’’, zegt raadslid Ans Pluim van Gemeentebelang Nunspeet.

 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.
 2. Actievoerder Harry Voss euforisch na ‘zege’ op de koning: ‘Na 35 jaar strijden de kroon op mijn werk’
  PREMIUM
  VIDEO
  18

  Actievoer­der Harry Voss euforisch na ‘zege’ op de koning: ‘Na 35 jaar strijden de kroon op mijn werk’

  Al 35 jaar komt Harry Voss in het geweer tegen het feit dat Kroondomein Het Loo ieder jaar tussen 15 september en 25 december op slot moet voor publiek, zodat de koning er in alle rust op het wild kan jagen. Maar vandaag lijkt de Apeldoorner (69) zijn levenswerk eindelijk te hebben voltooid. Om een miljoenensubsidie te behouden, moet Willem-Alexander het natuurgebied 358 dagen per jaar openstellen van landbouwminister Carola Schouten.

Veluwe