Volledig scherm
PREMIUM
Hond Luna. Het dier is al bijna twee jaar spoorloos. © eigen foto

Eigenaar Luna bezweert dat bijthond niet terugkeert naar Nunspeet

Hond Luna keert sowieso niet terug naar Nunspeet. Die belofte deed zijn baasje woensdagmiddag tegenover de rechtbank in Zutphen. Luna was in oktober 2016 betrokken bij twee bijtincidenten in Nunspeet, waarbij een vrouw ernstig gewond raakte en een ander hondje kwam te overlijden. Sindsdien zit de bijthond ondergedoken. 

Gerrit K., het baasje van Luna, kreeg woensdagmiddag een geldboete opgelegd van 900 euro. De rechter oordeelde dat de Nunspeter zijn huisdier onder controle had moeten houden en dat hij daarom verantwoordelijk is voor de bijtincidenten. 

  1. Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet
    PREMIUM

    Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet

    Er zijn kritische kanttekeningen te plaatsen bij de petitie van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en zestig natuurorganisaties om een verbod in te stellen op grootschalige bomenkap, aldus hoogleraar bosecologie en bosbeheer (Wageningen Universiteit) en adviseur bij Staatsbosbeheer Frits Mohren. Dat Staatsbosbeheer haar eigen beleid nu onder een vergrootglas legt, noemt Mohren desondanks ‘verstandig’. ,,Maar de reguliere houtkap is van een heel andere orde van grootte dan nu wordt voorgespiegeld.”

Veluwe