Volledig scherm
. © News United

Geen treinen tussen Putten en Nunspeet door aanrijding

Het spoor bij Hierden in de buurt van Harderwijk is vanavond vanaf half negen in beide richtingen versperd geweest door een aanrijding tussen een intercity en een busje.

De bestuurder van het busje is op eigen kracht, en ongedeerd, uit zijn voertuig gekomen. Het voertuig reed over de Parallelweg naast de spoorlijn Zwolle-Amersfoort, toen de bestuurder naar verluid onwel werd. Door een manoeuvre reed hij met zijn busje door de hekken, kwam op het spoor terecht en werd geraakt door de voorbij rijdende intercity richting Amersfoort.

De 200 reizigers in de trein en de machinist zijn evenals de bestuurder van het busje ongedeerd, meldt ProRail-woordvoerder Aldert Baas. ,,De hulpdiensten zijn ter plaatse en we werken met man en macht om de reizigers te evacueren." Met bussen worden de reizigers uit de gestrande trein verder vervoerd.

De trein kan niet op eigen kracht verder en de schade aan één spoor is aanzienlijk. ,,Er zijn dwarsliggers losgetrokken", meldt Baas. ,,We zijn in ieder geval tot middernacht aan het werk." Tijdens de evacuatie zijn beide spoorlijnen gestremd.

Of na middernacht weer treinverkeer mogelijk is, durft de ProRail-woordvoerder niet te zeggen. ,,Houd de website ns.nl in de gaten. Wellicht is het wel mogelijk om met de trein tot Harderwijk te reizen." 

Veluwe