Volledig scherm
. © News United

Geen treinen tussen Putten en Nunspeet door aanrijding

Het spoor bij Hierden in de buurt van Harderwijk is vanavond vanaf half negen in beide richtingen versperd geweest door een aanrijding tussen een intercity en een busje.

De bestuurder van het busje is op eigen kracht, en ongedeerd, uit zijn voertuig gekomen. Het voertuig reed over de Parallelweg naast de spoorlijn Zwolle-Amersfoort, toen de bestuurder naar verluid onwel werd. Door een manoeuvre reed hij met zijn busje door de hekken, kwam op het spoor terecht en werd geraakt door de voorbij rijdende intercity richting Amersfoort.

De 200 reizigers in de trein en de machinist zijn evenals de bestuurder van het busje ongedeerd, meldt ProRail-woordvoerder Aldert Baas. ,,De hulpdiensten zijn ter plaatse en we werken met man en macht om de reizigers te evacueren." Met bussen worden de reizigers uit de gestrande trein verder vervoerd.

De trein kan niet op eigen kracht verder en de schade aan één spoor is aanzienlijk. ,,Er zijn dwarsliggers losgetrokken", meldt Baas. ,,We zijn in ieder geval tot middernacht aan het werk." Tijdens de evacuatie zijn beide spoorlijnen gestremd.

Of na middernacht weer treinverkeer mogelijk is, durft de ProRail-woordvoerder niet te zeggen. ,,Houd de website ns.nl in de gaten. Wellicht is het wel mogelijk om met de trein tot Harderwijk te reizen." 

  1. Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet
    PREMIUM

    Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet

    Er zijn kritische kanttekeningen te plaatsen bij de petitie van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en zestig natuurorganisaties om een verbod in te stellen op grootschalige bomenkap, aldus hoogleraar bosecologie en bosbeheer (Wageningen Universiteit) en adviseur bij Staatsbosbeheer Frits Mohren. Dat Staatsbosbeheer haar eigen beleid nu onder een vergrootglas legt, noemt Mohren desondanks ‘verstandig’. ,,Maar de reguliere houtkap is van een heel andere orde van grootte dan nu wordt voorgespiegeld.”

Veluwe