Volledig scherm
Vorig jaar waren er twee vertoningen in het bos van de natuurfilm ‘Wild’. © John Ponsteen

Gloei Nunspeet breidt buitenbioscoop uit met festival

Drie dagen lang activiteiten voor iedereen in het Zandenbos en ’s avonds als afsluiting een film: zo ziet het nieuwe ‘Bos festival’ in Nunspeet eruit. Komende augustus is de eerste editie.

Het evenement komt uit de koker van de organisatie ‘Gloei’. Die houdt nieuwe en verrassende evenementen in de Nunspeetse natuur. Vorig jaar waren dat twee vertoningen in het bos van de natuurfilm ‘Wild’, die compleet waren uitverkocht. Volgens de organisatie is dit een meer uitgebreide versie van die buitenbioscoop.

Maar in tegenstelling tot vorig jaar zijn er ook nu overdag, vanaf 15.00 uur, al activiteiten te beleven op een open plek nabij het Zwarte Veldje in Nunspeet. Bijvoorbeeld knutselactiviteiten en een levensgroot spel. Ook is er live-muziek en zijn er mogelijkheden voor een hapje en een drankje.

Jungle Book

Om 21.30 uur worden de dagen afgesloten met de buitenbioscoop. Op een groot scherm van 13 bij 10 meter kan er gekeken worden naar een film. Op 8 augustus wordt de film ‘Wild’, net als vorig jaar dus, vertoond. Op 9 augustus bestaat de voorstelling uit ‘Jungle Book’ en op 10 augustus draait er een Sing-a-long film. Bezoekers kunnen hiervoor hun eigen stoel of kleedje meenemen.

De kosten voor de film zijn 7,50 euro per persoon en de tickets zijn te reserveren via de website van Gloei.

Volledig scherm
De familie Biersteker is het kloppend hart achter de nieuwe organisatie 'Gloei'. © Van de Biezen
  1. Airbnb’ers zijn blinde vlek voor Veluwse gemeenten: innen toeristenbelasting groot vraagteken
    PREMIUM

    Airbnb’ers zijn blinde vlek voor Veluwse gemeenten: innen toeristen­be­las­ting groot vraagteken

    Steeds meer Veluwenaren bieden een slaapplek aan op boekingssite Airbnb. Toch is het voor gemeenten nog altijd lastig grip te krijgen dit relatief jonge fenomeen. Lokale overheden hebben vaak geen idee welke inwoners hun woning te huur aanbieden en het innen van toeristenbelasting gebeurt veelal op goed geluk. ,,We vertrouwen er maar op dat Airbnb'ers zich netjes aan de regels houden.’’

Veluwe