Volledig scherm
Op de hoek van de Bovenweg en de Oosteinderweg is al een retentiegebied ingericht. © Gemeente Nunspeet

Groen licht voor rondweg Nunspeet

NUNSPEET - De laatste hobbel voor de aanleg van de rondweg in Nunspeet en het bedrijventerrein De Kolk is eindelijk genomen.

De gemeente Nunspeet heeft woensdag overeenstemming bereikt met de familie De Zwaan over grondruil. Daardoor kan nu ook de aanleg van het laatste deel van de rondweg worden aanbesteed. "Het is duidelijk dat de gemeente daar zeer blij mee is", zegt gemeentewoordvoerder Wob Meijering.

In juni 2016 is al begonnen met de aanleg van het deel van de Eperweg tot aan de kippenslachterij GPS en Stella Fietsen. Dat gedeelte moet in maart 2017 klaar zijn en in gebruik worden genomen. Met name door het vele vrachtverkeer van die twee bedrijven, wat de leefbaarheid in de wijk Oenenburg ten goede moet komen.

Doordat de gemeente nu alle benodigde gronden in bezit heeft, kan ook de aanleg van het tweede deel worden aanbesteed. Dat moet dan eind 2017 ook klaar zijn, waarna de rondweg een feit is. Ook de ontsluiting van de nieuwe wijk Molenbeek, ten westen van de kern Nunspeet, zal voor een belangrijk deel via de nieuwe rondweg plaatsvinden.

Voor de landbouwgrond van vader en zoon De Zwaan liep nog een onteigeningsprocedure. "Maar tijdens deze procedure zijn we in gesprek gebleven met de heren De Zwaan jr. en sr. En dat heeft geleid tot overeenstemming, zodat onteigenen niet meer nodig is. En dat is voor alle partijen het beste", aldus wethouder Jaap Groothuis.

Animatie rondweg Nunspeet

Veluwe