Volledig scherm
Snippergroenkaart Nunspeet. © Gemeente Nunspeet

Groenstroken te koop in gemeente Nunspeet

Inwoners van de gemeente Nunspeet die een stukje groen willen kopen, krijgen daartoe de kans. 'Overbodige' groenstroken gaan voor 75 euro per vierkante meter in de verkoop.

Inwoners die belangstelling hebben voor een stukje extra groen bij hun tuin, kunnen op een 'verkoopkaart onrendabel groen' zien of het door hen gewenste partje in de verkoop gaat. Voor de bebouwde kom van Elspeet en Nunspeet-Centrum zijn de locaties in kaart gebracht.

Volledig scherm
Snippergroenkaart Elspeet. © gemeente nunspeet

Met ingang van deze week liggen de verkoopkaarten ter inzage op het gemeentehuis. Ook zijn ze te downloaden op de gemeentesite. Tijdens een inloopavond in het gemeentehuis op woensdag 16 mei van 17.30 uur tot 19.30 uur is er gelegenheid om vragen te stellen. De te verkopen groenstroken liggen nog niet vast. Pas na de inspraakreacties wordt een definitieve kaart gemaakt.

  1. Regelgeving opslag brandgevaarlijke accu’s
komt er snel aan
    PREMIUM

    Regelge­ving opslag brandge­vaar­lij­ke accu’s komt er snel aan

    Accu’s die in elektrische fietsen zitten vallen binnen afzienbare tijd onder ‘gevaarlijke stoffen’. Op verzoek van de gemeente Nunspeet, brandweer en Bovag werkt het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M) aan regelgeving voor opslag van accu's. Voorafgaand daaraan komt er een tijdelijk voorschrift. Volgens de brandweer waren er in 2017 naar schatting iedere week twee incidenten waarbij dit soort accu’s betrokken zijn.

Veluwe