Boswachter Lennard Jasper bekijkt het gedumpte afval.
Volledig scherm
Boswachter Lennard Jasper bekijkt het gedumpte afval. © Bram van de Biezen

Grote afvaldump in Zandenbos bij Nunspeet: ‘Ronduit asociaal’

Onbekenden hebben zo’n 150 vuilniszakken met de restanten van een hennepplantage in het Zandenbos bij Nunspeet gedumpt. ,,Ronduit asociaal’’, zegt boswachter Lennard Jasper. 

Een collega-toezichthouder ontdekte het afval, dat midden op het pad ligt, maandagmorgen tijdens een rondje door het bos. ,,Het is in de nacht van zaterdag op zondag gedumpt’’, zegt Jasper. ,,We laten het dinsdag opruimen. Dat is een duur geintje. Wie dat betaalt? Staatsbosbeheer, het ligt op ons grondgebied. Wij zijn de pineut’’.  

‘Tactische plek’

De zakken bevatten grond en restanten van hennepplanten. Overduidelijk de overblijfselen van een plantage, aldus Jasper. De zakken liggen op een ‘tactische plek’. Jasper: ,,De daders waren er niet te zien en konden makkelijk weer wegrijden. Er staat geen slagboom omdat het een ruiterroute betreft.’’ Hij spreekt van een ‘ronduit asociale’ daad. ,,Zo gaan we niet met elkaar om’’.  

Samen met zijn collega heeft hij het afval onderzocht op sporen die naar de daders kunnen leiden, tevergeefs. Daarom zal Staatsbosbeheer waarschijnlijk geen aangifte doen, zegt Jasper. 

Veluwe