Heel Nunspeet deelt mee in het succes van de Keiler

VIDEOMet meer dan driehonderd sporters, ruim tweehonderd vrijwilligers en rond de tachtig sponsoren is de Nunspeetse Keilerdag uitgegroeid tot een van de grootste eendaagse evenementen op de Noord-Veluwe. ,,Een dag waar we allemaal trots op kunnen zijn’’, zegt wethouder sportzaken Mark van de Bunte. Hij rende en fietste zelf ook mee over het parcours, in de hoop met zijn team een Keiler-trofee in de wacht te slepen.

Het wilde mannetjeszwijn staat in Nunspeet symbool voor doorzettingsvermogen en gemeenschapszin. Die twee eigenschappen hadden de deelnemers aan de 24ste editie van de ‘Strijd om de Nunspeetse Keiler’ ook hard nodig. Zo waren er twee loop- en twee fietslussen in het af te leggen parcours opgenomen, met onderweg meerdere proeven.

  1. ‘Overdreven’ boete kwijtgescholden na boerenprotest bij politiebureau in Nunspeet
    PREMIUM
    Video

    ‘Overdreven’ boete kwijtge­schol­den na boerenpro­test bij politiebu­reau in Nunspeet

    De politie heeft een Nunspeetse boer vrijdagmiddag een verkeersboete kwijtgescholden nadat hij met een aantal andere boze boeren op trekkers verhaal kwam halen op het politiebureau in Nunspeet. De boer, Wicher van den Berg, kreeg de prent omdat hij geen zogeheten ‘afgeknotte driehoek’ voerde op zijn trekker toen hij als actievoerder appels ophaalde om uit te delen aan het publiek. ‘Niet handig, die bekeuring’, oordeelt de politie achteraf.

Veluwe