Zou moet het nieuwe stationsgebied van Nunspeet er ongeveer uit komen te zien. Al is het plan nog niet in beton gegoten.
Volledig scherm
PREMIUM
Zou moet het nieuwe stationsgebied van Nunspeet er ongeveer uit komen te zien. Al is het plan nog niet in beton gegoten. © Gemeente Nunspeet

Herontwikkeling stationsgebied Nunspeet kost ruim 23 miljoen euro

Dat er iets moet gebeuren aan het stationsgebied van Nunspeet, daar zijn vriend en vijand het wel over eens. Volgende maand buigt de gemeenteraad zich over een plan dat voorziet in de bouw van twee tunnels onder het spoor. De kosten worden geraamd op zo'n 23 miljoen euro. ,,Al kan het plan best eens duurder uitvallen", weet woordvoerder Wob Meijering van de gemeente. 

De bosrijke Elspeterweg is misschien wel een van de mooiste toegangswegen op de Veluwe, een visitekaartje voor Nunspeet. Bezoekers van het dorp worden getrakteerd op een prachtig stuk bos dat de weg aan beide kanten flankeert. Het natuurschoon kan de verkeerschaos op de toegangsweg echter niet verhullen. ,,Op drukke dagen staat er soms een file tot aan de afrit van de A28", vertelt Meijering. 

Veluwe