Volledig scherm
PREMIUM
Een nieuw welkomstbord bij de Vossenberg leidt bezoekers naar de expositie over het verscholen dorp. © Bram van de Biezen

Het ‘Verscholen Dorp’ in Vierhouten wordt ‘Open Dorp’

In aanloop naar 75 jaar bevrijding volgend jaar, timmert de stichting Het Verscholen Dorp in Vierhouten hard aan de weg.  Een nieuw welkomstpaneel vestigt de aandacht op de geheime verblijfplaatsen van mensen die in de bange oorlogsjaren in Het Verscholen Dorp hun toevlucht zochten. 

In een aparte ruimte van restaurant De Vossenberg is al langere tijd een permanente expositie van Het Verscholen Dorp ingericht. Deze expositie is nu ook van buiten goed zichtbaar gemaakt met het nieuwe paneel.

  1. Verlaat verdriet geen taboe in Harderwijk: praten over uitgestelde pijn van ouderverlies in de jeugd
    PREMIUM

    Verlaat verdriet geen taboe in Harderwijk: praten over uitgestel­de pijn van ouderver­lies in de jeugd

    Beiden spreken uit eigen ervaring en alle twee willen ze niets anders dan het delen met anderen. Dus geven Désirée de Bruin (45) uit Harderwijk en Titia Liese (69) uit Nunspeet samen een lezing over ‘verlaat verdriet’. Een thema-avond over de pijn, de gevolgen en de erkenning van het verdriet dat mensen ervaren als ze voor hun 21ste al een of beide ouders zijn verloren door overlijden.

Veluwe