Volledig scherm
PREMIUM
De brand bij het bedrijf in Nunspeet was enorm. © Stefan Verkerk

Hoe Nunspeet in onzekerheid verkeerde tijdens de grote brand bij Stella

reconstructieWaarom bleef Nunspeet zo lang in het ongewisse? En waar was de burgemeester? Vragen die omwonenden van het pand waar Stella fietsaccu's had opgeslagen bezig houden. Ook de dag na de brand.

Wie woensdag net na half drie in de buurt is van de opslagloods aan de Hullerweg ziet het meteen: dit is een fikse brand. Binnen een uur is voor de brandweer duidelijk: hier valt niets meer aan te redden. Nog geen half uur na de eerste melding wordt opgeschaald naar GRIP1. Dat betekent dat ter plaatse een commandocentrum wordt ingericht, waar de verschillende hulpverleningsinstanties overleg voeren. GRIP staat voor Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure.

  1. Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Je vaccinatie halen die je beschermt tegen infectieziekten? Dat kan je maar beter wél doen. Hoewel stafarts jeugdgezondheid Marjolein van der Laan van GGD Noord- en Oost-Gelderland ieders keuze respecteert, hoopt ze toch de vaccinatiegraad in haar werkgebied te verhogen. Een proef in zes gemeenten op de Noord Veluwe is een van de maatregelen. Van der Laan: ,,Alle jongeren die zijn opgeroepen voor de meningokokkenvaccinatie, krijgen de mogelijkheid andere gemiste vaccinaties alsnog te krijgen.”

Veluwe