Wethouder Jaap Groothuis van de gemeente Nunspeet.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Jaap Groothuis van de gemeente Nunspeet. © André Dorst

Hoe Nunspeet zijn jongeren ondanks woningnood toch een plek wil geven: ‘Grens is bereikt door Oekraïners’

Hij kan niet anders, zegt hij. Sinds Nunspeet een plek geeft aan de stroom vluchtelingen uit Oekraïne, is de woningmarkt voor jongeren uit de gemeente volledig dichtgeslibd. Daarom moet er een regeling komen voor deze groep, vindt wethouder Jaap Groothuis. ,,Ik kan het niet langer uitleggen aan onze eigen mensen.”

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Emoties na faillissement Veluwse uitvaartondernemer: ‘Ik spoelde mijn moeder door de gootsteen’
  PREMIUM
  8

  Emoties na faillisse­ment Veluwse uitvaarton­der­ne­mer: ‘Ik spoelde mijn moeder door de gootsteen’

  Een crematie drie dagen eerder dan afgesproken en de as verdelen in de keuken. Er is grote verontwaardiging over de werkwijze van de Veluwse uitvaartonderneming Van Boven Wensen & Uitvaart. Nabestaanden vertellen hoe ze door het inmiddels failliete bedrijf van de ene verbazing in de andere vielen. ,,Mijn vader was nog niet eens gecremeerd en ik kreeg al een rekening.’’