Volledig scherm
De werkzaamheden zijn al begonnen, zoals op deze luchtfoto te zien is. Ter hoogte van de Eperweg komt een fietsbrug over de rondweg. © Bram van de Biezen

Hoger raster langs deel rondweg Nunspeet

NUNSPEET - Door ter hoogte van bungalowpark De Witte Wieven een hoger faunaraster te gaan plaatsen langs de nieuwe rondweg, heeft de gemeente Nunspeet de laatste bezwaren tegen de plannen weggenomen.

Alle lichten voor de aanleg van de weg, waar de gemeente al voorzichtig mee was begonnen, staan nu op groen.

Eerder ontving Nunspeet een vergunning in het kader van de Natuurbeschermingswet, maar daartegen werden drie beroepsschriften ingediend. De gemeente ging met de indieners daarvan in gesprek en is dusdanig aan hun wensen tegemoet gekomen, dat zij hun bezwaar hebben ingetrokken. Daardoor is de vergunning onherroepelijk geworden.

Langs de weg, tussen de rotonde met de Eperweg en de rotonde bij de Sportlaan, zou aanvankelijk een eenvoudig faunaraster komen van gaas met palen. Om de bezwaarmakers tegemoet te komen wordt dat nu, over een lengte van 1300 meter, een '1.80 meter hoog trapeziumvormig raster met cocosmatten en hedera bekleed, en aan de onderzijde nog een glad amfibiescherm'. Dat laat woordvoerder Wob Meijering van de gemeente Nunspeet weten.

Het komt er op neer dat het faunaraster breder, dikker en hoger wordt. De bezwaarmakers denken daardoor minder overlast van de weg te ondervinden.

Het eerste deel van de rondweg, waar het raster langs komt, moet in maart volgend jaar klaar zijn. Het tweede, noordelijke deel, is volgens de huidige planning eind 2017 klaar om in gebruik genomen te worden.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Veluwe