Een wolf op de Veluwe, vastgelegd door natuurfotograaf Otto Jelsma.
Volledig scherm
Een wolf op de Veluwe, vastgelegd door natuurfotograaf Otto Jelsma. © Otto Jelsma

Honden gaan schaapskuddes bij Nunspeet beschermen tegen wolven

De schaapskuddes op de natuurterreinen binnen de gemeente Nunspeet krijgen bescherming. Om de schapen te behoeden voor aanvallen van wolven zijn kuddebeschermingshonden aangeschaft. De honden hoeden de kuddes overdag samen met de herders en blijven ’s nachts bij de schapen in de ‘kraal’. Het gaat om een pilot van 2 jaar. 

5 reacties

 • Jules Vismale

  1 jaar geleden
  Schaapshonden mogen daarbij zelfs niet door vreemde mensen worden geaaid omdat ze hierdoor onsgeschikt worden om wolven te verjagen!
 • Roy Wesselink

  1 jaar geleden
  Het ene moment mag de hond niet meer in natuurgebieden komen voor herten bescherming en nu moeten ze erin om de schapen te beschermen??? Staatsbosbeheer wat willen jullie nou?
 • Geert Arends

  1 jaar geleden
  Serieus? “Kuddebeschermingshonden”? “De honden hoeden de kuddes overdag samen met de herders en blijven ’s nachts bij de schapen in de ‘kraal’.” Traditioneel noemen we dat Herdershonden!
 • Andy Van Werven

  1 jaar geleden
  Laat die honden die wolf maar afschriken en hoop de wolf nooit meer durf te komen, maar wolfen geven niet op ik lees boeken over wolfen en die wachten elke dag af hoe de situaties is per dag dus weg gaan doen ze nooit maar met honden die beetje weet van aan pakken zal die wel schriken
 • Y bethume

  1 jaar geleden
  Dat lijkt me een prima idee. Eens kijken hoe dit gaat uitwerken.