Volledig scherm
Het veld van voetbalvereniging Vierhouten'82 heeft een flinke metamorfose ondergaan. Op de foto veldbeheerder Dirk Pluim voor de werkzaamheden. © Foto van de Biezen

Hybrideveld Vierhouten eind september officieel geopend

Zaterdag 29 september. Die datum is in Vierhouten op de kalender met rood omcirkeld. Want dan vindt de officiële opening plaats van het nieuwe hybrideveld van de voetbalvereniging, met een groots feest en verschillende wedstrijden.

Een goed veld voor Vierhouten’82 is al jaren een probleem. De vorige grasmat nabij de Elspeterbosweg en langs de Ganzenakkers liet te wensen over. Bij slechte weersomstandigheden was het moeilijk om fatsoenlijk te kunnen voetballen.

De gemeente Nunspeet ging daarom op zoek naar alternatieven en kwam uit bij een hybride constructie. De afgelopen zomer is de mengeling van een natuur- en een kunstgrasmat geplaatst. Daarnaast is het nieuwe veld van duurzame LED verlichting voorzien en is een nieuwe veldinrichting en entree recht tegenover het Dorpshuis Horsterhoek gemaakt.

Optimaal

De vereniging is trots op het eindresultaat, zo melden ze zelf: ‘De trainingscapaciteit op eigen accommodatie is optimaal en de club zal veel minder met afgelastingen te maken krijgen. Door het nieuwe veld kunnen we onze elftallen nu het hele jaar door een goed veld aanbieden en is er ruimte voor uitbreiding.’

Wethouder Mark van de Bunte van de gemeente Nunspeet opent 29 september om 14.30 officieel het veld. Daarna zijn er wedstrijden tussen de jeugdleden onderling en tussen oud-spelers van het eerste elftal en de huidige selectie. Vanaf 16.30 uur is er een feest in de kantine. Er is dan ook live-muziek en er zal een verloting zijn met prijzen.

  1. Tienduizenden accu’s in zeecontainers: Hoe moet het verder met de accuopslag van Stella in Nunspeet?
    PREMIUM

    Tienduizen­den accu’s in zeecontai­ners: Hoe moet het verder met de accuopslag van Stella in Nunspeet?

    Een jaar na de allesverwoestende brand in een accuopslag van Stella Fietsen in Nunspeet liggen nog altijd tienduizenden risicovolle fietsaccu's in zeecontainers. Omwonenden maken zich intussen zorgen over de noodopslag en de gevolgen van een nieuwe brand. Hoogleraar Ira Helsloot, dé autoriteit op het gebied van brand- en crisisbestrijding, stelt: ,,Dit is een onwenselijke situatie.” Stella en de brandweer benadrukken dat het gaat om ‘aanvaardbare risico's’.

Veluwe