Hond Luna Nunspeet
Volledig scherm
Hond Luna Nunspeet © eigen foto

Inzamelingsactie voor verhuizing van veelbesproken hond Luna en baasjes

Esther Poorter uit Nunspeet is een inzamelingsactie begonnen voor de hond Luna en haar baasjes. Ze hoopt via crowdfunding genoeg geld in te zamelen voor een verhuizing van het echtpaar en zijn veelbesproken viervoeter 'naar een mooi plekje in het  buitengebied'. 'Deze hond verdient een tweede kans', schrijft Poorter. 

De lat ligt hoog: 25.000 euro hoopt de Nunspeetse op te halen. Zondagmiddag stond de teller op 75 euro. Na enkele bijtincidenten wil burgemeester Breunis van de Weerd de hond herplaatsen. De openbare veiligheid is in gevaar als de Tibetaanse Mastiff thuis is, vindt hij. 

Eigenaar Gert Kersbergen en zijn vrouw zijn naar de rechter gestapt om het besluit terug te draaien. De uitspraak is volgend jaar. ,,Wij willen zo snel mogelijk weg uit Nunspeet’’, zei Kersbergen afgelopen week tijdens de zitting.

Hondenliefhebber Poorter heeft besloten het stel een handje te helpen. Volgens haar is de hond, die al twee keer in beslag is genomen, niet agressief maar onzeker. Dat zou blijken uit een gedragsrapport. 

  1. Botten horen kraken en een angstaanjagend letselrapport: ‘We mogen van geluk spreken dat Andrew hier vandaag zit’
    PREMIUM

    Botten horen kraken en een angstaanja­gend letselrap­port: ‘We mogen van geluk spreken dat Andrew hier vandaag zit’

    Een getuige die botten hoort kraken en een officier van justitie die angstig wordt van het letselrapport. Hendrik V. sloeg de 25-jarige Andrew bewusteloos op straat, vroeg aan getuigen of er nog ‘leven in zat’ en schopte daarna nog eens hard in zijn gezicht. Dat bleek op de zitting in de rechtbank in Zutphen. ‘We mogen van geluk spreken dat het slachtoffer hier vandaag zit.’

Veluwe