Volledig scherm
PREMIUM
Supermarkten Emté (l) en Jumbo zitten pal naast elkaar in Nunspeet. Het Emté-filiaal sluit volgende maand voorgoed de deuren.

Jumbo hakt knoop door: supermarkt Emté in Nunspeet sluit definitief de deuren

Supermarkt Emté in Nunspeet sluit volgende maand definitief de deuren. De winkel aan de Nijverheidsweg is woensdag 29 mei voor het laatst geopend. ,,Het is weliswaar geen verrassing, maar toch is het jammer. Zeker voor onze personeelsleden’’, verzucht Gerrit Roeke, die het filiaal in Nunspeet samen met Roelof Bronsink runt. 

De ondernemers voelden de bui natuurlijk al hangen. Nadat Emté begin vorig jaar werd overgenomen door concurrenten Jumbo en Coop, leek sluiting van het filiaal in Nunspeet onvermijdelijk. De winkel aan de Nijverheidsweg moest namelijk onder de Jumbo-formule gaan vallen. Maar aan de andere kant van de parkeerplaats zit al jaren een grote Jumbo. Twee dezelfde supermarkten pal naast elkaar lijkt wat veel van het goede.

 1. Zweefvliegclub Flevo na vijf jaar praten terug bij af

  Zweefvlieg­club Flevo na vijf jaar praten terug bij af

  Zweefvliegclub Flevo in Biddinghuizen ziet steeds meer deuren voor zich dichtslaan. Aan de plannenmakerij voor verhuizing naar de omgeving van Nunspeet moest plotseling een einde komen door een gewijzigd standpunt van de gemeente en daaroverheen een onverwacht bezwaar van de luchtmacht. Bovendien werd een bezwaar tegen de plaatsing van windmolens pal langs het eigen vliegveld verworpen. Een reëel alternatief voor de Flevolandse zweefvliegers lijkt er niet te zijn. „Na vijf jaar praten zijn we nog geen steek verder”, zegt voorzitter Joop Ramaekers.
 2. Tienduizenden accu’s in zeecontainers: Hoe moet het verder met de accuopslag van Stella in Nunspeet?
  PREMIUM

  Tienduizen­den accu’s in zeecontai­ners: Hoe moet het verder met de accuopslag van Stella in Nunspeet?

  Een jaar na de allesverwoestende brand in een accuopslag van Stella Fietsen in Nunspeet liggen nog altijd tienduizenden risicovolle fietsaccu's in zeecontainers. Omwonenden maken zich intussen zorgen over de noodopslag en de gevolgen van een nieuwe brand. Hoogleraar Ira Helsloot, dé autoriteit op het gebied van brand- en crisisbestrijding, stelt: ,,Dit is een onwenselijke situatie.” Stella en de brandweer benadrukken dat het gaat om ‘aanvaardbare risico's’.

Veluwe