Supermarkten Emté (l) en Jumbo zitten pal naast elkaar in Nunspeet. Het Emté-filiaal sluit volgende maand voorgoed de deuren.
Volledig scherm
PREMIUM
Supermarkten Emté (l) en Jumbo zitten pal naast elkaar in Nunspeet. Het Emté-filiaal sluit volgende maand voorgoed de deuren.

Jumbo hakt knoop door: supermarkt Emté in Nunspeet sluit definitief de deuren

Supermarkt Emté in Nunspeet sluit volgende maand definitief de deuren. De winkel aan de Nijverheidsweg is woensdag 29 mei voor het laatst geopend. ,,Het is weliswaar geen verrassing, maar toch is het jammer. Zeker voor onze personeelsleden’’, verzucht Gerrit Roeke, die het filiaal in Nunspeet samen met Roelof Bronsink runt. 

De ondernemers voelden de bui natuurlijk al hangen. Nadat Emté begin vorig jaar werd overgenomen door concurrenten Jumbo en Coop, leek sluiting van het filiaal in Nunspeet onvermijdelijk. De winkel aan de Nijverheidsweg moest namelijk onder de Jumbo-formule gaan vallen. Maar aan de andere kant van de parkeerplaats zit al jaren een grote Jumbo. Twee dezelfde supermarkten pal naast elkaar lijkt wat veel van het goede.

  1. Botten horen kraken en een angstaanjagend letselrapport: ‘We mogen van geluk spreken dat Andrew hier vandaag zit’
    PREMIUM

    Botten horen kraken en een angstaanja­gend letselrap­port: ‘We mogen van geluk spreken dat Andrew hier vandaag zit’

    Een getuige die botten hoort kraken en een officier van justitie die angstig wordt van het letselrapport. Hendrik V. sloeg de 25-jarige Andrew bewusteloos op straat, vroeg aan getuigen of er nog ‘leven in zat’ en schopte daarna nog eens hard in zijn gezicht. Dat bleek op de zitting in de rechtbank in Zutphen. ‘We mogen van geluk spreken dat het slachtoffer hier vandaag zit.’

Veluwe