Volledig scherm
© DG

Keeper Hulshorst beboet voor knock-out slaan tegenstander

ZUTPHEN – De 23-jarige T. M. uit Nunspeet moet 500 euro betalen, omdat hij een klap uitdeelde tijdens een voetbalwedstrijd. De keeper van VV Hulshorst sloeg op 30 april zo hard, dat de tegenstander van EFC '58 knock-out ging.

Tussen de twee clubs uit Gelderland lopen de gemoederen wel vaker hoog op, maar tot zo'n uitbarsting was het nog niet eerder gekomen. De scheidsrechter van de KNVB verklaarde dat er vanaf minuut één al getreiterd werd. In de blessuretijd liep het volledig uit de hand.

Reservebank
Na een smerige overtreding stormden de gehele reservebank, de staf en supporters van EFC '58 het veld op om zich ermee te bemoeien. Een speler van VV Hulshorst lag daarbij op de grond. De keeper van de club, M., sprintte vanuit zijn doel naar de mensenmassa om naar eigen zeggen 'zijn teamgenoot te beschermen'. Verschillende getuigen verklaren dat hij daarbij een speler van EFC '58 met een vuist op zijn gezicht sloeg en dat die daardoor knock-out ging. Het slachtoffer liep een hersenschudding op. M. liet donderdag aan de politierechter in Zutphen weten dat hij helemaal niemand heeft geslagen.

Krantenartikel
Volgens hem stelt het slachtoffer zich aan en kon hij na twee weken alweer voetballen en zelfs scoren met zijn hoofd. Om zijn verhaal kracht bij te zetten, had hij krantenartikelen van die bewuste goal meegenomen naar de zitting.
Maar de officier van justitie vond wel degelijk bewezen dat de keeper een klap uitdeelde. 'Meerdere getuigen verklaren dat ze een vuistslag hebben gezien en daarom vraag ik de rechter een boete van 750 euro op te leggen.'
M. werd door zijn club al geschorst voor één wedstrijd, omdat hij als keeperstrainer ook nog eens een voorbeeldfunctie heeft en de KNVB schorste hem voor acht wedstrijden. De rechter in Zutphen gaf hem daar bovenop nog een boete van 500 euro.
'Ik vind het bewezen dat jij die klap hebt uitgedeeld en daar moet je voor gestraft worden.' De politierechter was het met de officier eens dat geweld zeker niet thuishoort op een voetbalveld.

Veluwe