Volledig scherm
© anp

Kinderen spelen op treinspoor bij Nunspeet: 'Levensgevaarlijk!'

updateSpelende kinderen op het spoor hebben vanavond het treinverkeer bij Nunspeet enige tijd verstoord. Dat meldt ProRail.

Via Twitter deed de treinverkeersleiding van ProRail rond 19.15 uur een oproep aan ouders in de omgeving van de Industrieweg in Nunspeet. 'Check even waar jullie kinderen zijn', luidde de boodschap. Er speelden namelijk kinderen op het spoor.

De verkeersleiding noemde de situatie 'levensgevaarlijk'. Treinen reden stapvoets om een aanrijding te voorkomen. Dat leverde treinreizigers in beide richtingen vertraging op.

Na ongeveer een uur berichtte ProRail dat de kinderen weer van het spoor waren verdwenen. Waar ze naartoe waren gegaan is onbekend.

  1. Deze exclusieve beelden bewijzen het: de wolven op de Noord-Veluwe breiden hun territorium uit
    PREMIUM
    video

    Deze exclusieve beelden bewijzen het: de wolven op de Noord-Veluwe breiden hun territori­um uit

    Dat de wolven op de Noord-Veluwe op verkenningstocht zijn, bleek onlangs al uit drollen die werden gevonden op plekken die voorheen nog wolf-vrij waren. Nu zijn er ook bewegende beelden die bewijzen dat de roedel hun Veluwse territorium uitbreidt. Boswachter Lennard Jasper Staatsbosbeheer Noord-Veluwe stelt ze namens het Wolvenmeldpunt beschikbaar. ,,Dit zijn beelden waar we niet op hadden gerekend.’’

Veluwe