Thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Kinderen van voormalige Elspeetse dominee slepen ouders voor de rechter: ‘Hun leven was een hel’

Zes kinderen van een dominee uit Ouddorp hebben hem en hun moeder voor de rechter gesleept omdat ze zeggen jarenlang door hen te zijn mishandeld, onder meer door ze te slaan met een broodmes. Dat gebeurde onder meer in Elspeet. ,,Hun leven was een hel”, zei de officier van justitie dinsdag in een regiezitting.

17 reacties

 • CH Haagen

  2 maanden geleden
  Ergens staat in het Oude Testament:"Wie zijn zoon lief heeft, tuchtigt hem.." Vooral in strenge kringen willen ze 'het kwaad' eruit slaan. Dressuur heet dat. Maar deze primitieve manier van opvoeden is allang achterhaald. Én wettelijk verboden. Dus de dominee zit juridisch fout. De psychische schade is het ergst. Je veiligheidsgevoel is voorgoed beschadigd.
 • Louise Van der Zee

  2 maanden geleden
  Er bestaat geen echte God, God woont in ieder mens. En het is aan ons hoe wij daar mee omgaan. Wij zijn zelf verantwoordelijk voor goed en kwaad.
 • H Joosten

  2 maanden geleden
  En van de kansel maar naasten liefde preken Wat een schijnheiligheid
 • Hans Kuypers

  2 maanden geleden
  Ik zie hier een gelijkenis van hoe het geloof door sommige moslims wordt beleden. Het probleem bij bij beide is dat de Bijbel en de Koran werden geschreven in een andere tijd. De mens heeft zich als geen and er levend wezen ontwikkeld tot een sociaal wezen. Hoewel diezelfde enge mensen graag de literatuur zouden willen herschrijven, kunnen ze zich beter richten op het moderniseren van sommige Bijbelse opvattingen. De kern van geloof zou moeten zijn: verdraagzaamheid en naastenliefde.
 • Chinta M.L. Koster

  2 maanden geleden
  Waar komt de benaming ''streng christelijk'' in Godsnaam vandaan? Tussen God en zijn schepping (de mens) lijkt me helemaal geen plek om langdurig fantasietjes uit te buiten. Sterkte voor deze moedige kinderen.