Kiosk hertenkamp Epe gesloopt: ‘dit is een zwarte dag voor ons dorp’

videoDe kiosk bij het hertenkamp in Epe is niet meer. Onder toeziend oog van de zichtbaar aangeslagen eigenaar John van Barneveld werd het houten hutje aan de Dellenweg dinsdagmiddag tegen de vlakte gewerkt. ,,Dit is verschrikkelijk”, verzucht de kioskhouder. ,,Ik zou wel kunnen janken, maar ik houd mij sterk.”

 1. Zorgen over oprukkende wolf na dodelijke aanval op schaapskudde in Elspeet: ‘Maar noem mij geen wolvenhater’
  PREMIUM
  10

  Zorgen over oprukkende wolf na dodelijke aanval op schaapskud­de in Elspeet: ‘Maar noem mij geen wolvenha­ter’

  Schaapherders in Nederland maken zich grote zorgen over de ‘oprukkende wolf’. Ze vinden het steeds lastiger met de wolf samen te leven. ,,Deskundigen hebben ons altijd voorgehouden dat wolven te schuw zijn voor een aanval overdag, maar dat is nu al twee keer gebeurd.” Zo moest Marc Baars toezien hoe een stel wolven in de buurt van Elspeet op klaarlichte dag zijn kudde aanviel.
 2. Jonge Veluwse starters opgelet: de kans op een sociale huurwoning in Putten wordt ietsiepietsie groter
  PREMIUM

  Jonge Veluwse starters opgelet: de kans op een sociale huurwoning in Putten wordt ietsiepiet­sie groter

  Ben je een starter tussen de 23 en 35 jaar en heb je binding met de Noord-Veluwe? Dan is de kans op een sociale huurwoning in Putten ietsiepietsie gestegen. Tot eind 2023 worden 22 woningen speciaal voor deze ruim duizend zoekenden gereserveerd. Woningstichting Putten en de gemeente willen met dit proefproject ‘jongeren een bescheiden voordeel geven op de woningmarkt’.

Veluwe