Volledig scherm
De auto werd klemgereden op de Nunspeterweg. Twee verdachten vluchtten de bossen in. © Arnoud Heins

Klopjacht met helikopter en honden voor gevluchte winkeldieven in Nunspeet

updateDe politie is in de bossen tussen Nunspeet en Elspeet honden op zoek naar twee verdachte mannen. De politie krijgt daarbij hulp van een helikopter. De twee voortvluchtigen maken deel uit van een drietal dat wordt verdacht van winkeldiefstal en bij een autocontrole op de vlucht sloeg. Eén van hen is al opgepakt.

Het trio werd aan het einde van de middag opgemerkt vanwege 'vreemd rijgedrag' in een zwarte auto met Frans kenteken. Op het moment dat de politie een controle wilde uitvoeren, gingen de mannen ervandoor.  De politie zette de achtervolging in en wist het drietal op de Nunspeterweg (N310) in de buurt van Elspeet klem te rijden. Maar de verdachten waren niet van plan zich zomaar over te geven. Ze sprongen uit 'hun' auto en probeerden te vluchten. 

Honden

Eén van de drie kon direct worden gepakt. Zijn kompanen wisten wel te ontkomen. Ze renden het bos in. Eentje zette koers naar Vierhouten. De andere richting de Elspeetse heide. Daarop zette de politie een grootscheepse zoektocht in gang.  Op en langs de drukke weg wemelde het van de politievoertuigen. Met behulp van een helikopter en speurhonden werden bos en hei uitgekamd op zoek naar de twee overgebleven verdachten.  

Rond kwart over vijf sleepte een bergingsbedrijf de auto van het trio, dat wordt verdacht van diefstal, uit de berm van de N310. Het voertuig raakte door het klemrijden licht beschadigd aan de linkervoorzijde. Kort daarna werd ook een Burgernet-actie opgezet, maar deze werd even voor 19.00 uur zonder succes weer afgesloten.

Signalement

Een van de twee op de vlucht geslagen mannen heeft een Spaans uiterlijk. Hij heeft donker kort haar en draagt een donkere colbert, zwart shirt en een spijkerbroek. De ander is kalend en draagt een zwart shirt met een spijkerbroek. De twee mannen zijn allebei ongeveer 30 jaar oud.

Volledig scherm
De politie is op zoek naar twee verdachten. © Arnoud Heins
Volledig scherm
De auto werd klemgereden op de Nunspeterweg. © Johan Bouma

Veluwe