Volledig scherm
PREMIUM
Fietsen in Gelderland. © Visit Veluwe

Komen er te veel toeristen naar Nunspeet? ‘Onze bossen raken vol’

Nunspeet is geliefd onder toeristen. Met 1,2 miljoen overnachtingen per jaar behoort het dorp tot de meest populaire Veluwse bestemmingen. Maar zet het toerisme niet teveel druk op de natuur en infrastructuur? ,,Onze bossen zijn te vol.’’

Op initiatief van Gemeentebelang (GB) werd gisteravond in Villa Vennendal in Nunspeet een bijeenkomst gehouden met het thema ‘Toerisme: lust of last?’ Inwoners, ondernemers en politici waren uitgenodigd om mee te praten over dit onderwerp. 

 1. Zweefvliegclub Flevo na vijf jaar praten terug bij af

  Zweefvlieg­club Flevo na vijf jaar praten terug bij af

  Zweefvliegclub Flevo in Biddinghuizen ziet steeds meer deuren voor zich dichtslaan. Aan de plannenmakerij voor verhuizing naar de omgeving van Nunspeet moest plotseling een einde komen door een gewijzigd standpunt van de gemeente en daaroverheen een onverwacht bezwaar van de luchtmacht. Bovendien werd een bezwaar tegen de plaatsing van windmolens pal langs het eigen vliegveld verworpen. Een reëel alternatief voor de Flevolandse zweefvliegers lijkt er niet te zijn. „Na vijf jaar praten zijn we nog geen steek verder”, zegt voorzitter Joop Ramaekers.
 2. Tienduizenden accu’s in zeecontainers: Hoe moet het verder met de accuopslag van Stella in Nunspeet?
  PREMIUM

  Tienduizen­den accu’s in zeecontai­ners: Hoe moet het verder met de accuopslag van Stella in Nunspeet?

  Een jaar na de allesverwoestende brand in een accuopslag van Stella Fietsen in Nunspeet liggen nog altijd tienduizenden risicovolle fietsaccu's in zeecontainers. Omwonenden maken zich intussen zorgen over de noodopslag en de gevolgen van een nieuwe brand. Hoogleraar Ira Helsloot, dé autoriteit op het gebied van brand- en crisisbestrijding, stelt: ,,Dit is een onwenselijke situatie.” Stella en de brandweer benadrukken dat het gaat om ‘aanvaardbare risico's’.

Veluwe