Beeld uit de video van Gloei.nu
Volledig scherm
Beeld uit de video van Gloei.nu © Gloei.nu

Lichtjeswandeling Nunspeet hoopt op meer animo

Het loopt nog niet storm met de aanmeldingen voor de eerste Lichtjeswandeling van Gloei Nunspeet, maar de organisatie heeft goede hoop dat het donderdag, vrijdag en Tweede Kerstdag toch tientallen bezoekers kan begroeten.

En niet alleen hoop, de organisatie heeft ze ook nodig. Want Gloei Nunspeet heeft zich met de inhuur van vuurspuwers, kunstenaars en muzikanten aardig in de kosten gewerkt. En dan zijn er ook nog liters chocolademelk en glühwein ingeslagen. ,,Zondag is wel even de paniek bij ons uitgebroken", erkent Rianne Biersteker. ,,We hadden toen nauwelijks aanmeldingen. Nu loopt het wat beter. Voor vrijdag zijn bepaalde starttijden al volgeboekt."

Verlichte paden

De Lichtjeswandeling wordt donderdag, vrijdag en Tweede Kerstdag tussen 18.00 en 20.00 uur gehouden, waarbij deelnemers om het half uur kunnen vertrekken. Over een traject van een kilometer genieten de wandelaars van verlichte paden, kunst, muzikanten, vuur en uitgelichte bostaferelen. Feeëriek, noemt Biersteker het. ,,We zijn een groepje enthousiaste vrijwilligers uit Nunspeet. En willen laten zien dat we trots zijn op de bossen, waar de Veluwe om bekend staat."

Tweede editie

Met honderden deelnemers komt Gloei Nunspeet uit de kosten. Lukt dat niet dan is er volgens Biersteker nog geen man overboord. Sterker nog, op voorhand is besloten om volgend jaar een tweede editie te houden. Met goedkeuring van Staatsbosbeheer, waarbij is afgesproken dat het decor onderweg iedere avond na de wandeling wordt opgeruimd. Biersteker: ,,Logisch, in het bos leven zwijnen, reeën en vossen. Wij zijn voor even bij hen te gast." Meer informatie: www.gloei.nu 

Veluwe