Volledig scherm
Wethouder Gert van den Berg nam het bordje in ontvangst © Gemeente Nunspeet

Mantelzorgvriendelijke erkenning voor Nunspeet

De gemeente Nunspeet heeft de officiële erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ van stichting Werk & Mantelzorg ontvangen. Het betekent dat Nunspeet als werkgever een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid heeft. Wethouder Gert van den Berg nam het bordje woensdag in ontvangst.

De wethouder over de erkenning: ,,Mantelzorg is een belangrijk thema in onze gemeente. Als gemeente hebben we natuurlijk een voorbeeldrol richting bedrijven en organisaties. Daarom ben ik blij met deze erkenning voor de gemeente Nunspeet als mantelzorgvriendelijke werkgever.”

Mogelijkheden

Deze erkenning is een beloning én een stimulering voor de aandacht die de gemeente Nunspeet schenkt aan het onderwerp ‘mantelzorg’ en de mate waarin diverse regelingen en mogelijkheden voor mantelzorgers beschikbaar zijn.

Binnen de meeste bedrijven werken medewerkers die werk, privé en zorgtaken met elkaar combineren. Die mantelzorg is langdurige onbetaalde zorg voor een naaste. Mantelzorger zijn kan soms veel stress opleveren. Werkgevers zijn hiervan niet altijd van op de hoogte. Aandacht voor de combinatie van werk en (mantel)zorg en mantelzorgvriendelijk werkgeverschap kan volgens de gemeente de werkende mantelzorger helpen een gezonde balans te vinden en te bewaren.

 1. Nunspeet neemt vakantieparken onder de loep: ‘deel zal waarschijnlijk moeten sluiten’
  PREMIUM

  Nunspeet neemt vakantie­par­ken onder de loep: ‘deel zal waarschijn­lijk moeten sluiten’

  Alle 55 vakantieparken in de gemeente Nunspeet worden de komende jaren onder de loep genomen, waarbij samen met de eigenaren wordt gekeken naar de toekomst. Een deel van de bedrijven zal waarschijnlijk ophouden te bestaan, verwacht wethouder Marije Storteboom. ,,Maar het voornaamste doel is ervoor te zorgen dat de vakantieparken in onze gemeente weer vitaal worden, voor zover ze dat nog niet zijn.’’
 2. Voormalige sanatorium op ‘drugslandgoed’ in Nunspeet mag worden gesloopt
  PREMIUM

  Voormalige sanatorium op ‘drugsland­goed’ in Nunspeet mag worden gesloopt

  Het voormalige sanatorium op Landgoed Erica in Nunspeet, dat in 2007 in vlammen opging, wordt van de gemeentelijke monumentenlijst geschrapt. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten op advies van de lokale monumentencommissie. Het gevolg is dat het pand, dat al bijna twintig jaar leegstaat, mag worden gesloopt. De nabijgelegen directeursvilla blijft wel een gemeentelijk monument.

Veluwe