Harddrugs
Volledig scherm
Harddrugs © ANP XTRA

'Mat de dealer’ uit Nunspeet veroordeeld tot een jaar cel

De 35-jarige H. ‘Mat’ de R. uit Nunspeet is vrijdag tot een jaar cel veroordeeld. De rechtbank in Zutphen acht bewezen dat hij voor veel mensen in Nunspeet de vaste dealer in harddrugs was.

 1. Buurt in verzet tegen megaschool naast rustige Nunspeetse woonwijk: ‘We mogen meepraten, maar blijven wantrouwend’
  PREMIUM

  Buurt in verzet tegen megaschool naast rustige Nunspeetse woonwijk: ‘We mogen meepraten, maar blijven wantrou­wend’

  Een ‘leerfabriek’ pal naast de deur. Bewoners van de Gerbrandystraat en Heemskerklaan in Nunspeet vinden het maar niets dat de gemeente het Integraal Kind Centrum (IKC) in het weiland langs de Oosteinderweg heeft bedacht. Buurtcollectief Nunspeet-Oost volgt de ontwikkelingen op de voet, met een argwanend oog. Nergens voor nodig, denkt wethouder Leen van der Maas. ,,We staan nog helemaal aan het begin en de bewoners mogen meepraten.”
 1. Personeel kippenslachterij Nunspeet in actie: ‘Wij werken zo hard dat alles pijn doet’
  PREMIUM
  Video

  Personeel kippen­slach­te­rij Nunspeet in actie: ‘Wij werken zo hard dat alles pijn doet’

  Onrust bij kippenslachterij GPS in Nunspeet. Een groot deel van de dik 300 medewerkers eist, daarin gesteund door vakbond FNV, betere arbeidsomstandigheden. Volgens hen is de werkdruk te hoog, worden te veel overuren gemaakt, is er onveiligheid op de werkvloer en worden goede collega’s vervangen door goedkopere Polen en Roemenen. Werkneemster Ildi Milak: ,,Wij werken zo hard dat alles pijn doet, we worden ziek van de gang van zaken, er moet nu echt iets veranderen.’’

Veluwe