Volledig scherm
Harddrugs © ANP XTRA

'Mat de dealer’ uit Nunspeet veroordeeld tot een jaar cel

De 35-jarige H. ‘Mat’ de R. uit Nunspeet is vrijdag tot een jaar cel veroordeeld. De rechtbank in Zutphen acht bewezen dat hij voor veel mensen in Nunspeet de vaste dealer in harddrugs was.

De politie ging niet over een nacht ijs in het onderzoek naar H. Zo stond er twee weken lang een camera-auto met de lens gericht op zijn voordeur. Eind juni dit jaar werden enkele van de personen die zijn deur plat liepen, aangesproken. 

Vaste dealer 

Zeker drie hadden drugs bij zich en gaven aan dat ‘Mat’ al jaren hun vaste dealer was. Een van hen had zelfs een halve liter ghb bij zich. De politie valt de woning binnen, maar vindt geen gram of centiliter drugs. Naast de getuigen zijn er ook vele WhatsApp-berichten waaruit de rechtbank haalt dat De R. in drugs handelde. Het gaat bovendien om grotere hoeveelheden dan voor eigen gebruik bestemd kan zijn. De R. had namelijk aangegeven soms wat voor hem en vrienden in te kopen.

Mat zou met de verkoop 5.800 euro verdiend hebben. Dat bedrag moet hij betalen aan de Staat. Tegen de man was 15 maanden cel geëist.

Veluwe