Meerdere gewonden bij steekpartij op bungalowpark in Doornspijk: twee personen aangehouden

VideoBij een vechtpartij in een recreatiewoning aan de Berkenweg in Doornspijk zijn zaterdagavond drie mannen gewond geraakt. Twee van hen liepen steekwonden op. Een derde persoon werd hard geslagen en raakte daarbij gewond aan z’n gezicht. Er zijn twee mannen aangehouden.

Op het voormalige vakantiepark aan de Berkenweg in Doornspijk, waar de vechtpartij plaatsvond, wonen voornamelijk arbeidsmigranten. De dag na het incident, is de rust er wedergekeerd. Maar wat er precies is gebeurd en wat de aanleiding was van de ruzie, is nog onduidelijk. Bewoners van het terrein willen er niets over kwijt. ,,Nu niet’’, zegt een man terwijl hij de woning uit komt lopen waar het incident heeft plaatsgevonden. Hij treedt naar eigen zeggen op als woordvoerder van de woongemeenschap in Doornspijk. ,,Bel morgen maar’’, voegt hij er nog aan toe. 

De bal kwam zaterdagavond aan het rollen toen de politie zich na een melding rond 23.30 uur naar De Grote-Bunteweg in Nunspeet haastte. De villa en het naastgelegen koetshuis op het landgoed werden in het verleden verhuurd aan groepen. Voornamelijk aan scholen die op kamp gingen. Maar begin dit jaar is het terrein overgenomen door een lokale ondernemer, die de villa momenteel gebruikt om arbeidsmigranten in te huisvesten.

Toen agenten het gebouw binnengingen, troffen zij er twee gewonden mannen (18 en 25 jaar) aan. Nader onderzoek wees uit dat zij eerder die avond betrokken waren geweest bij de vechtpartij in Doornspijk. De mannen hadden steekwonden en zijn allebei direct overgebracht naar het ziekenhuis. Het 18-jarige slachtoffer kon na behandeling van zijn verwondingen huiswaarts keren. 

Wat de politie inmiddels zeker weet, is dat eerder op de avond een vechtpartij heeft plaatsgevonden in een recreatiewoning aan de Berkenweg in Doornspijk. De twee mannen die werden aangetroffen in de villa op landgoed De Grote Bunte in Nunspeet liepen daarbij steekwonden op. Een 37-jarige man is nog diezelfde avond aangehouden als verdachte. 

Geslagen

Er viel nog een derde gewonde. Een 35-jarige man die ook in de recreatiewoning aanwezig was, werd bij de vechtpartij geslagen en liep daarbij verwondingen op aan z’n gezocht. Ook hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Een 32-jarige man is aangehouden op verdenking van zware mishandeling.

Volledig scherm
Meerdere politiewagens en ambulances kwamen naar de woning © Stefan Verkerk
 1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
  PREMIUM

  Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

  Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.
 2. Politici en ondernemers hebben gemengde gevoelens bij verhuizing restaurant Joris naar Veluwetransferium in Nunspeet
  PREMIUM

  Politici en onderne­mers hebben gemengde gevoelens bij verhuizing restaurant Joris naar Veluwe­trans­fe­ri­um in Nunspeet

  Meerdere ondernemers beten zich de afgelopen jaren stuk op het Veluwetransferium in Nunspeet. Plannen om bij het parkeerterrein een horecagelegenheid te bouwen, draaiden ofwel op niets uit of werden flink ingekapseld. De beoogde verhuizing van restaurant Joris naar het Veluwetransferium, leidt daarom tot gemengde gevoelens bij politici en ondernemers.

Veluwe