Meerdere ongevallen op A28, zelfs één ín een kijkersfile bij Nunspeet

Update + videoMeerdere ongevallen op de A28 hebben maandag in de ochtendspits voor fikse files gezorgd. Bij Nunspeet vond zelfs een kleine kettingbotsing plaats in een zogenaamde kijkersfile.

Iets voor 08.00 uur kwam een melding binnen over een ongeval bij Nunspeet, op de A28 van Zwolle richting Harderwijk. ,,Daarbij ging het om een bedrijfsbus die over de kop was geslagen’’, meldt politiewoordvoerster Marloes Ballast. 

Over de kop

Het busje was meerdere malen over de kop geslagen nadat het van de weg raakte waarbij het werd gelanceerd op een taludje in de berm. De deuren van de bus vlogen daarbij open waarna diverse gereedschappen en bouwmaterialen in de berm belandden.

De blauwe bestelbus die maandagmorgen door nog onbekende oorzaak over de kop sloeg op de A28 bij Nunspeet.
Volledig scherm
De blauwe bestelbus die maandagmorgen door nog onbekende oorzaak over de kop sloeg op de A28 bij Nunspeet. © News United / Rens Hulman

De bestuurder, die door nog onbekende oorzaak de macht over zijn stuur verloor, raakte ondanks de klap lichtgewond. Uit voorzorg werd hij naar het ziekenhuis gebracht.

Ongeluk in kijkersfile

In tegenovergestelde richting ontstond langzaam rijdend verkeer door kijkers, waarna ook daar een ongeval ontstond. De poltiewoordvoerster meldt dat daarbij geen gewonden zijn gevallen.

,,Er ontstond een kop staart-botsing tussen drie auto’s. Wel is het zo dat de bestuurder van de achterste auto een bekeuring heeft gekregen.’’

Anderhalf uur vertraging

Op de A28 van Zwolle richting Harderwijk was de vertraging om 08.30 uur meer dan anderhalf uur, aan de andere kant tachtig minuten. Verkeer werd omgeleid via de vluchtstrook.

Om 10.00 uur werd de weg weer volledig vrijgegeven.

Afslag Ommen

Rond 08.30 uur ontstond op diezelfde A28 een derde file, van Groningen naar Zwolle, ter hoogte van afslag Ommen. Daar liep de vertraging op tot een half uur na een ongeval.

Daar werd tijdelijk de linkerrijstrook afgesloten.

Veluwe