Volledig scherm
Foto ter illustratie © Politie Oost-Nederland

Met onderbroek vol harddrugs vlucht man voor politie in Nunspeet

Politie zien en er héél hard vandoor gaan: dat kan geen zuivere koffie zijn. Dat dachten agenten in Nunspeet ook. Na een achtervolging bleek waarom: de vluchtende man had harddrugs bij zich. 

De spullen had hij verstopt in zijn onderbroek. De achtervolgende agenten hadden al gezien dat hij  al rijdend spullen in zijn ondergoed zat te duwen, maar moesten hem eerst nog langs de kant  zien te krijgen. De man negeerde tijdens zijn vlucht stoptekens van de agenten. 

Pas toen hij zijn onderbroek had voorzien, trapte de man op de rem. Pech voor hem: de agenten hadden alles gezien.  Ze melden op Facebook: ,,Na enig wikken en wegen koos de man eieren voor zijn geld en haalde hij een aantal zakjes met harddrugs uit zijn onderbroek.'' De man werd daarop gearresteerd en in de cel gezet. 

Lading rommel

De achtervolging begon op het Transferium in Nunspeet. De politie zag daar hoe iemand 'een lading rotzooi uit het raam gooide', en vervolgens 'een joint opstak en rustig oprookte'. Genoeg reden voor de agenten om hem te controleren. 

Op dat moment kwam de bestuurder van de harddrugs het terrein oprijden. ,,Hij werd door overige aanwezigen geseind dat wij aanwezig waren.'' De man gaf daarop 'een straal gas' en reed hard weg. Tevergeefs, uiteindelijk. 

Veluwe