De moeflon lijkt verdwenen van de Noord-Veluwe. De exoot is al een jaar niet meer gezien in de buurt van Vierhouten. Als oorzaak wordt de wolf aangewezen.
Volledig scherm
PREMIUM
De moeflon lijkt verdwenen van de Noord-Veluwe. De exoot is al een jaar niet meer gezien in de buurt van Vierhouten. Als oorzaak wordt de wolf aangewezen. © Staatsbosbeheer

Moeflon is een jaar spoorloos op de Noord-Veluwe: Uitgeroeid door de wolf?

Is vrees waarheid geworden? De moeflon lijkt verdwenen van de Noord-Veluwe. De exoot is al een jaar niet meer gezien. Als oorzaak wordt de wolf aangewezen. Met het wilde schaap verdwijnt een natuurlijke grazer, waardoor Staatsbosbeheer sinds kort met een eigen kudde de Noorderheide bij Vierhouten op gaat.

  1. Enorme stofwolken boven de Veluwe? Geen paniek: luchtmacht oefent het landen op zandvlakten
    PREMIUM

    Enorme stofwolken boven de Veluwe? Geen paniek: luchtmacht oefent het landen op zandvlak­ten

    De stofwolk groeit snel als de Chinook de stuifzandgrond dichter nadert. De piloot ziet bijna niets meer. Landen kan in deze door de wieken opgewekte zandstorm alleen met hulp van extra ogen van de bemanning. Maar het lukt. Oefening geslaagd. Het is een voorproefje van de grootschalige oefening die de Koninklijke Luchtmacht in de komende weken houdt op verschillende plaatsen in Nederland, met name op de Veluwe.

Veluwe