Volledig scherm
Cees Karssen met zijn blindengeleidehond Amalia, die eind vorig jaar een bezoekje aan het Belvederebos bijna met de dood moest bekopen. © Bram van de Biezen

Mogelijk weer honden vergiftigd in bos bij Nunspeet

Mogelijk zijn er weer honden vergiftigd in het Belvederebos bij Nunspeet. Bij de plaatselijke dierenarts zijn de afgelopen periode zeven honden gebracht met vergiftigingsverschijnselen. De gemeente waarschuwt hondeneigenaren om extra goed op te letten. Eind vorig jaar werden ook al honden ziek na een wandeling door het bos.

De honden die de voorbije tijd zijn onderzocht in Nunspeet, hebben allemaal een ‘drugsachtige substantie’ binnen gekregen, meldt de gemeente Nunspeet. In de bloedmonsters die bij de honden zijn afgenomen, zijn sporen van morfine gevonden.

De gemeente waarschuwt om honden aangelijnd te houden in het Belvederebos langs de Eperweg. Ook vraagt ze om extra aandacht voor afvalresten in het bos en wil ze dat verdachte situaties gemeld worden bij politie en/of gemeente. De gemeentelijke boa’s gaan de komende tijd in elk geval extra toezicht houden.

Eind vorig jaar werden ook meerdere honden ziek na een wandeling door het Belvederebos. Of er sprake was van kwade opzet, durfde de politie toen niet te zeggen. Cees Karssen maakte zich grote zorgen toen zijn blindengeleidehond Amalia bijna bezweek na een bezoekje aan het bos. De hond overleefde ternauwernood.

Veluwe