Volledig scherm
Cees Karssen met zijn blindengeleidehond Amalia, die eind vorig jaar een bezoekje aan het Belvederebos bijna met de dood moest bekopen. © Bram van de Biezen

Mogelijk weer honden vergiftigd in bos bij Nunspeet

Mogelijk zijn er weer honden vergiftigd in het Belvederebos bij Nunspeet. Bij de plaatselijke dierenarts zijn de afgelopen periode zeven honden gebracht met vergiftigingsverschijnselen. De gemeente waarschuwt hondeneigenaren om extra goed op te letten. Eind vorig jaar werden ook al honden ziek na een wandeling door het bos.

De honden die de voorbije tijd zijn onderzocht in Nunspeet, hebben allemaal een ‘drugsachtige substantie’ binnen gekregen, meldt de gemeente Nunspeet. In de bloedmonsters die bij de honden zijn afgenomen, zijn sporen van morfine gevonden.

De gemeente waarschuwt om honden aangelijnd te houden in het Belvederebos langs de Eperweg. Ook vraagt ze om extra aandacht voor afvalresten in het bos en wil ze dat verdachte situaties gemeld worden bij politie en/of gemeente. De gemeentelijke boa’s gaan de komende tijd in elk geval extra toezicht houden.

Eind vorig jaar werden ook meerdere honden ziek na een wandeling door het Belvederebos. Of er sprake was van kwade opzet, durfde de politie toen niet te zeggen. Cees Karssen maakte zich grote zorgen toen zijn blindengeleidehond Amalia bijna bezweek na een bezoekje aan het bos. De hond overleefde ternauwernood.

 1. Zweefvliegclub Flevo na vijf jaar praten terug bij af

  Zweefvlieg­club Flevo na vijf jaar praten terug bij af

  Zweefvliegclub Flevo in Biddinghuizen ziet steeds meer deuren voor zich dichtslaan. Aan de plannenmakerij voor verhuizing naar de omgeving van Nunspeet moest plotseling een einde komen door een gewijzigd standpunt van de gemeente en daaroverheen een onverwacht bezwaar van de luchtmacht. Bovendien werd een bezwaar tegen de plaatsing van windmolens pal langs het eigen vliegveld verworpen. Een reëel alternatief voor de Flevolandse zweefvliegers lijkt er niet te zijn. „Na vijf jaar praten zijn we nog geen steek verder”, zegt voorzitter Joop Ramaekers.
 2. Tienduizenden accu’s in zeecontainers: Hoe moet het verder met de accuopslag van Stella in Nunspeet?
  PREMIUM

  Tienduizen­den accu’s in zeecontai­ners: Hoe moet het verder met de accuopslag van Stella in Nunspeet?

  Een jaar na de allesverwoestende brand in een accuopslag van Stella Fietsen in Nunspeet liggen nog altijd tienduizenden risicovolle fietsaccu's in zeecontainers. Omwonenden maken zich intussen zorgen over de noodopslag en de gevolgen van een nieuwe brand. Hoogleraar Ira Helsloot, dé autoriteit op het gebied van brand- en crisisbestrijding, stelt: ,,Dit is een onwenselijke situatie.” Stella en de brandweer benadrukken dat het gaat om ‘aanvaardbare risico's’.

Veluwe