Stuiterdruk is het op deze doordeweekse middag niet in Nunspeet. Toch overweegt de burgemeester een mondkapjesplicht in te voeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Stuiterdruk is het op deze doordeweekse middag niet in Nunspeet. Toch overweegt de burgemeester een mondkapjesplicht in te voeren. © Bram van de Biezen

Mondkapjes verplicht in Nunspeet? ‘Dan liever terug naar strengere maatregelen’

reportageNunspeet is geen Amsterdam en de Dorpsstraat is geen Kalverstraat. Maar burgemeester Breunis van de Weerd vindt dat het in zijn dorp soms té druk is. Hij denkt daarom aan een mondkapjesplicht, zoals die nu in Rotterdam en Amsterdam al geldt. Alles om corona er onder te krijgen. Maar wat vinden ze daar in de Dorpsstraat van?

  1. Acht ‘onmisbaren’ schrijven advies aan Rutte en daar werkte Theo (64) uit Harderwijk aan mee voor tv-programma
    PREMIUM

    Acht ‘onmisbaren’ schrijven advies aan Rutte en daar werkte Theo (64) uit Harderwijk aan mee voor tv-programma

    Hij heeft het gevoel dat hij heeft mogen meepraten. De kans heeft gekregen een beetje invloed te hebben op het kabinetsbeleid. Als WZU-verpleegkundige in de ouderenzorg op de Noord Veluwe mocht Harderwijker Theo Bakker (64) aanschuiven bij zeven anderen uit de vitale beroepenbranche. Om samen een adviesrapport te maken. Dit alles in het decor van VPRO-tv-programma Tegenlicht. De Top der Onmisbaren 2020 wordt zondag 13 september uitgezonden.

Veluwe