Mondkapjesweigeraars blazen demonstratie in Nunspeet af, maar gaan wel met z’n allen naar het dorpscentrum

videoDe demonstratie die vanmiddag om 16.00 uur in Nunspeet zou worden gehouden, is uitgelopen op een sof. Organisator Eldor van Feggelen stuurde de gemeente één minuut van tevoren een mail dat hij zich terugtrok, maar even later stond hij tóch met een megafoon op de Markt in het centrum van het dorp.

 1. Politievakbond na storm van kritiek op mondkapjesboetes in Zwolle en Nunspeet: meer duidelijkheid nodig
  PREMIUM

  Politievak­bond na storm van kritiek op mondkapjes­boe­tes in Zwolle en Nunspeet: meer duidelijk­heid nodig

  ‘Stoere jongens hoor’. Of: ‘Gelukkig is de wereld weer een beetje veiliger’. De politie in Zwolle en Nunspeet krijgt veel boze en cynische reacties vanwege het beboeten van een groep mensen zonder mondkapje. Anderzijds is er ook veel begrip. De politie zelf zit niet zo in de maag met de reacties, maar politievakbond ACP wel. ,,Als het beleid wispelturig is, krijg je dit’’, zegt voorman Gerrit van de Kamp. Hij pleit voor meer duidelijkheid over regels en handhaving.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  2

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

Veluwe