Volledig scherm
PREMIUM
Kees van der Wal in de jachthut van zijn oom Arnold. ,,Hij was als een vader voor me. Leerde me alles over de natuur.'' © Ruben Schipper

Nabestaanden van iconische jager Arnold vrezen voor zijn jachthut bij Ermelo

interviewDe Hut van Cartouche, een parel in de bossen bij Ermelo, dreigt te verdwijnen. Eigenaar SBNL Natuurfonds vindt het behoud van het befaamde onderkomen financieel niet haalbaar. ,,En wij hebben zoveel geld niet’’, zeggen nabestaanden.

De jachthut van wijlen Arnold ‘Cartouche’ van der Wal staat op een afgeschermd terrein in het Speulderbos. Zijn naam staat nog steeds op eenzame hoogte binnen de wereld van natuurbeheerders, jagers en jachtopzichters. Of hetzelfde blijft gelden voor het befaamde jachthuisje waar hij met zo’n twaalf honden decennialang woonde en werkte, is onzeker.

  1. ‘Overdreven’ boete kwijtgescholden na boerenprotest bij politiebureau in Nunspeet
    PREMIUM
    Video

    ‘Overdreven’ boete kwijtge­schol­den na boerenpro­test bij politiebu­reau in Nunspeet

    De politie heeft een Nunspeetse boer vrijdagmiddag een verkeersboete kwijtgescholden nadat hij met een aantal andere boze boeren op trekkers verhaal kwam halen op het politiebureau in Nunspeet. De boer, Wicher van den Berg, kreeg de prent omdat hij geen zogeheten ‘afgeknotte driehoek’ voerde op zijn trekker toen hij als actievoerder appels ophaalde om uit te delen aan het publiek. ‘Niet handig, die bekeuring’, oordeelt de politie achteraf.

Veluwe