Volledig scherm
De vindplek van het stoffelijk overschot, inzet: Susanna Boom © De Gelderlander - Bram van de Biezen

Nieuwe tips na beloning van 15.000 euro voor oplossing dood Susanna

NUNSPEET - Justitie looft een beloning van 15.000 euro uit voor de tip de leidt tot de oplossing van de dood van Susanna Boon.

Dat is dinsdagavond bekend gemaakt in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Derde keer
Voor de derde keer besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan deze moordzaak. Het rechercheteam stelde aanvullende vragen en daaruit blijkt dat de pijlen vooral zijn gericht op de ex-partner van het slachtoffer. Deze man is eerder al aangehouden en nog steeds verdachte in de zaak.

Locatie
De dochter vertelde in de uitzending dat Susanna het gebied bij Nunspeet, waar het lichaam is aangetroffen, goed kende via die partner en er nooit op eigen gelegenheid had kunnen komen. Ze had geen rijbewijs. Politiewoordvoerder Ellie Lust maakte duidelijk dat daders vaak terug keren naar een locatie die ze kennen en waar ze zich zeker voelen. "We houden er rekening mee dat de dader er vaker is geweest. Bovendien is de locatie nauwelijks te vinden voor iemand die daar niet bekend is." De verdachte is geboren en getogen in Harderwijk.

Ruzie
Susanna Boon (51) verdween – volgens haar partner - op 8 januari na een ruzie uit haar woning in Amsterdam Oud-West en was maanden spoorloos. Haar lichaam werd op 29 maart teruggevonden in het Noorderbos bij Nunspeet, nabij de A28. Ze bleek door geweld om het leven te zijn gekomen. Haar lichaam heeft waarschijnlijk al die tijd in het bos gelegen.

Klemmende oproep
De moeder en een van de dochters van Susanna deden een klemmende oproep aan de kijkers mee te helpen en alles te vertellen wat ze weten. Volgens Ellie Lust moeten er mensen in de omgeving van het slachtoffer zijn die meer weten van het hoe en waarom.

Tips
Hoeveel reacties dit uiteindelijk oplevert, moet nog blijken. Het aantal tips dat meteen na een uitzending van Opsporing Verzocht binnen komt, zegt volgens politiewoordvoerder Ellie Lust niet veel. "We zien vaak dat het even moet bezinken of dat mensen schrikken van het besef dat ze meer weten dan ze dachten." Ze noemt het voorbeeld van een zaak waarbij na de uitzending zeven tips binnen kwamen en de teller een week later op 150 stond. De uitzending van dinsdagavond leverde op de avond zelf tien nieuwe tips op over de moord op Susanna Boon. Die worden volgens politiewoordvoerder Ellie Lust allemaal op inhoud onderzocht.

Tijdlijn drama Susanna
8 januari, Susanna Boon (51) is vermist. Ze heeft volgens haar partner om 01.00 uur na een ruzie hun woning aan de Jacob van Lennepstraat in Amsterdam verlaten 15 maart, televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan de vermissing 29 maart, een wandelaar vindt lichaam van een onbekende vrouw in het Noorderbos bij Nunspeet. Politie start uitgebreid onderzoek, waarbij ook speurhonden, een politiehelikopter en een drone worden ingezet. 31 maart, het lichaam is geïdentificeerd; het blijkt te gaan om Susanna Boon. Sectie wijst uit dat zij door geweld om het leven is gekomen. 5 april, Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan moord op Susanna Boon 19 april, 8.00 uur, aanhouding partner in Amsterdam 21 april, vrijlating partner 22 november, moord voor derde keer in Opsporing Verzocht. Justitie looft een beloning uit van 15.000 euro.

Veluwe