Volledig scherm
Het bedrijfspand van Novek in Nunspeet. Foto: Google Streetview

Novek Constructions in Nunspeet is failliet

NUNSPEET - Technisch dienstverlener Novek Constructions in Nunspeet is failliet.

Het bedrijf was vooral actief op offshoremarkt en leverde hightech producten aan het ministerie van defensie. Door het faillissement verliezen 29 mensen hun baan.

Volgens curator Kees Bijl van Van Zeijl, Bijl, Van Aartsen Advocaten in Harderwijk is een eventuele doorstart niet aan de orde. ,,De orderportefeuille is nagenoeg leeg. De olieprijs zit opdrachtgevers dwars. Er wordt dus minder geinvesteerd'', licht Bijl toe. ,,Aan het faillissement is een diepgaand onderzoek voorafgegaan. Maar het het is niet gelukt. Het is moeilijk om nieuwe opdrachten binnen te halen. Als er al een koper zou zijn, dan moeten die opdrachten er wel zijn. En dat is niet aan de orde.''

Novek is in 2012 ontstaan door samenvoeging van de bedrijven Aarding Components, Aarding Cutting Technology en Stork Special Products B.V. Het Nunspeetse bedrijf levert motoren, transmissies, koelsystemen en speciale constructies. Tevens produceerde het onder andere pontons, dregpalen, scheepslieren en kranen voor de bagger- en scheepsbouwindustrie en vulapparatuur voor de olie- en gasindustrie.

Veluwe