Volledig scherm
Gemeentehuis Nunspeet © Google Streetview

Nunspeet kleurt oranje tegen vrouwengeweld

Het gemeentehuis van Nunspeet wordt op 25 november oranje verlicht. Medewerkers wordt gevraagd om op dezelfde dag oranje kleding te dragen, of een stropdas of sjaal in die kleur. Dit alles om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen.

Op 25 november start de Orange the World-campagne. Dat is op de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Nunspeet is door de beweging gevraagd om mee te doen. Burgemeester en wethouders willen dat wel. Ook worden aan welzijnsorganisaties en Zorgplein De Enk meegevraagd om deel te nemen.

Geprobeerd wordt om de verlichting op het Marktplein oranje te laten kleuren. De website van de gemeente Nunspeet gaat ook een dag op oranje.

  1. Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Je vaccinatie halen die je beschermt tegen infectieziekten? Dat kan je maar beter wél doen. Hoewel stafarts jeugdgezondheid Marjolein van der Laan van GGD Noord- en Oost-Gelderland ieders keuze respecteert, hoopt ze toch de vaccinatiegraad in haar werkgebied te verhogen. Een proef in zes gemeenten op de Noord Veluwe is een van de maatregelen. Van der Laan: ,,Alle jongeren die zijn opgeroepen voor de meningokokkenvaccinatie, krijgen de mogelijkheid andere gemiste vaccinaties alsnog te krijgen.”

Veluwe