Volledig scherm
PREMIUM
Linksonder supermarkt Emté in Nunspeet. Het pand en de omliggende gronden worden overgenomen door de gemeente.

Nunspeet koopt pand supermarkt Emté vanwege aanleg van tunnel onder spoor

Vanwege de naderende verbouwing van het stationsgebied, wil het Nunspeetse college van burgemeester en wethouders het pand van supermarkt Emté en de omliggende grond aan de Nijverheidsweg opkopen. Donderdag neemt de gemeenteraad een besluit over de aankoop.

Supermarkt Emté in Nunspeet is op woensdag 29 mei voor het laatst geopend. Na een bedrijfsovername viel de winkel aan de Nijverheidsweg vorig jaar in handen van concurrenten Jumbo en Coop. Aanvankelijk werd gecommuniceerd dat de Emté in Nunspeet zou worden omgebouwd tot een Jumbo-filiaal. Die mededeling leidde tot opgetrokken wenkbrauwen. Aan de andere kant van de parkeerplaats zit immers al jaren een grote Jumbo. Twee dezelfde winkels pas naast elkaar, lijkt wat teveel van het goede. Toen vorige maand bekend werd dat de Emté in Nunspeet geen Jumbo wordt, kwam dat dan ook niet als een verrassing.

  1. ‘Overdreven’ boete kwijtgescholden na boerenprotest bij politiebureau in Nunspeet
    PREMIUM
    Video

    ‘Overdreven’ boete kwijtge­schol­den na boerenpro­test bij politiebu­reau in Nunspeet

    De politie heeft een Nunspeetse boer vrijdagmiddag een verkeersboete kwijtgescholden nadat hij met een aantal andere boze boeren op trekkers verhaal kwam halen op het politiebureau in Nunspeet. De boer, Wicher van den Berg, kreeg de prent omdat hij geen zogeheten ‘afgeknotte driehoek’ voerde op zijn trekker toen hij als actievoerder appels ophaalde om uit te delen aan het publiek. ‘Niet handig, die bekeuring’, oordeelt de politie achteraf.

Veluwe