Nunspeet spuit spinselmot weg

videoDe spinselmot had zich heerlijk weten te nestelen aan de Kuntzestraat in Nunspeet. Maar vanmiddag kwam er op brute wijze een einde aan hun verblijf in de wijk. De rupsen werden weggespoten.

Het geduld van de mensen aan de Kuntzestraat in Nunspeet werd de afgelopen dagen flink op de proef gesteld. Begin vorige week meldden ze al op het gemeentehuis dat ze last hadden van spinselmotten. 

Kriebels

Die zorgden niet alleen voor een winters decor in de bomen, maar ook voor de kriebels bij de bewoners. De rupsjes, die veel weghebben van maden, liepen bij hen op de oprit. Sinds gistermiddag niet meer. Toen bestreed de gemeente Nunspeet het gedierte. Dat ging op onorthodoxe wijze: de bomen werden schoongespoten.

Volledig scherm
De spinselmot wordt verdreven uit de Kuntzestraat in Nunspeet. © Maarten van de Biezen
  1. Regelgeving opslag brandgevaarlijke accu’s
komt er snel aan
    PREMIUM

    Regelge­ving opslag brandge­vaar­lij­ke accu’s komt er snel aan

    Accu’s die in elektrische fietsen zitten vallen binnen afzienbare tijd onder ‘gevaarlijke stoffen’. Op verzoek van de gemeente Nunspeet, brandweer en Bovag werkt het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M) aan regelgeving voor opslag van accu's. Voorafgaand daaraan komt er een tijdelijk voorschrift. Volgens de brandweer waren er in 2017 naar schatting iedere week twee incidenten waarbij dit soort accu’s betrokken zijn.

Veluwe