Volledig scherm
PREMIUM
Imam Safeer Siddiqui © Jelle Boonstra

Nunspeetse imam voorziet geen problemen rond nieuwe slachtregels offerfeest

Moslims vieren vanaf 21 augustus het offerfeest. Rituele slachtingen dienen sinds 1 januari te voldoen aan nieuwe richtlijnen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De Nunspeetse imam Safeer Siddiqui (29) van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap voorziet geen problemen.

Wat houdt het Offerfeest eigenlijk in?

Safeer Siddiqui: ,,In religieuze zin herdenken moslims dat Abraham bereid was om zijn eigen zoon Ismail te offeren. In plaats daarvan mocht hij van Allah een ram slachten. De symboliek van het feest is dat mensen hun persoonlijke belangen ondergeschikt dienen te maken aan het algemeen belang. Daarom wordt het vlees ook verdeeld, bijvoorbeeld onder armen. Het offerfeest en het Suikerfeest zijn de twee feesten binnen de islam.”

  1. Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet
    PREMIUM

    Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet

    Er zijn kritische kanttekeningen te plaatsen bij de petitie van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en zestig natuurorganisaties om een verbod in te stellen op grootschalige bomenkap, aldus hoogleraar bosecologie en bosbeheer (Wageningen Universiteit) en adviseur bij Staatsbosbeheer Frits Mohren. Dat Staatsbosbeheer haar eigen beleid nu onder een vergrootglas legt, noemt Mohren desondanks ‘verstandig’. ,,Maar de reguliere houtkap is van een heel andere orde van grootte dan nu wordt voorgespiegeld.”

Veluwe