Volledig scherm
PREMIUM
Imam Safeer Siddiqui © Jelle Boonstra

Nunspeetse imam voorziet geen problemen rond nieuwe slachtregels offerfeest

Moslims vieren vanaf 21 augustus het offerfeest. Rituele slachtingen dienen sinds 1 januari te voldoen aan nieuwe richtlijnen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De Nunspeetse imam Safeer Siddiqui (29) van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap voorziet geen problemen.

Wat houdt het Offerfeest eigenlijk in?

Safeer Siddiqui: ,,In religieuze zin herdenken moslims dat Abraham bereid was om zijn eigen zoon Ismail te offeren. In plaats daarvan mocht hij van Allah een ram slachten. De symboliek van het feest is dat mensen hun persoonlijke belangen ondergeschikt dienen te maken aan het algemeen belang. Daarom wordt het vlees ook verdeeld, bijvoorbeeld onder armen. Het offerfeest en het Suikerfeest zijn de twee feesten binnen de islam.”

  1. Regelgeving opslag brandgevaarlijke accu’s
komt er snel aan
    PREMIUM

    Regelge­ving opslag brandge­vaar­lij­ke accu’s komt er snel aan

    Accu’s die in elektrische fietsen zitten vallen binnen afzienbare tijd onder ‘gevaarlijke stoffen’. Op verzoek van de gemeente Nunspeet, brandweer en Bovag werkt het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M) aan regelgeving voor opslag van accu's. Voorafgaand daaraan komt er een tijdelijk voorschrift. Volgens de brandweer waren er in 2017 naar schatting iedere week twee incidenten waarbij dit soort accu’s betrokken zijn.

Veluwe