Het stationsgebied van Nunspeet gaat op de schop. Deze week wordt begonnen met de sanering van de plek waar voorheen restaurant De Stroopstok zat (braakliggend terrein bovenin). De spoorwegovergang op de foto verdwijnt en maakt plaats voor een tunnel onder het spoor.
Volledig scherm
PREMIUM
Het stationsgebied van Nunspeet gaat op de schop. Deze week wordt begonnen met de sanering van de plek waar voorheen restaurant De Stroopstok zat (braakliggend terrein bovenin). De spoorwegovergang op de foto verdwijnt en maakt plaats voor een tunnel onder het spoor. © Bram van de Biezen

Nunspeetse monsterklus in de startblokken: 40 miljoen voor twee tunnels onder het spoor

Nunspeet kan zijn borst nat maken. Deze maand wordt eindelijk begonnen met de verbouwing van het stationsgebied. Twee tunnels onder het spoor, een compleet vernieuwde dorpsentree, drie jaar bouwtijd en een prijskaartje van ruim 40 miljoen euro: voor Nunspeetse begrippen is het een klus van ongekende omvang. 

1 reactie

  • henk hartog

    2 maanden geleden
    Heel mooi..eindelijk..ook de gemeente Zaanstad gaat eindelijk een tunnel aanleggen onder het spoor. Zowel in Nunspeet als in zaandijk is het een Rotzooi met al dat verkeer. Geeft ook een onveilige situatie voor de Hulpdiensten die voor een gesloten overweg staan te wachten..

Veluwe