Volledig scherm
PREMIUM
De ontwikkeling van nieuwbouwwijk Molenbeek in Nunspeet is in volle gang. In de tweede fase van dit project bouwt Omnia Wonen 20 woningen. © Bram van de Biezen/HollandLuchtf

Omnia Wonen bouwt honderden nieuwe woningen op de Noordwest-Veluwe

Woningcorporatie Omnia Wonen wil de komende tien jaar ruim 400 nieuwe sociale huurwoningen realiseren op de Noordwest-Veluwe (Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Harderwijk). ,,Dat betekent dat we ons aanbod in deze regio met bijna tien procent uitbreiden”, weet directeur Monique Govers. 

Op de Veluwse woningmarkt is het momenteel dringen geblazen. Met name starters worden daar de dupe van. Door de enorme vraag naar koopwoningen, rijzen prijzen de pan uit waardoor huizen praktisch onbetaalbaar worden. Zeker voor jongeren. Tegelijkertijd zijn de wachtlijsten voor sociale huurwoningen erg lang en is er in de vrije sector nauwelijks aanbod. Volgens Govers hoeven (jonge) woningzoekenden echter niet te wanhopen.

  1. Justitie: verdachten uit Apeldoorn, Heerde en Nunspeet moeten járen cel in voor brandstichting Almelo

    Justitie: verdachten uit Apeldoorn, Heerde en Nunspeet moeten járen cel in voor brandstich­ting Almelo

    Brandstichting in een woning in Almelo laat twee jaar na dato nog altijd diepe sporen na bij het slachtoffer. “Dit heeft mij gebroken”, zei de vrouw in haar slachtofferverklaring. Volgens het Openbaar Ministerie is er sprake van een poging tot moord. Datzelfde geldt voor brandstichting aan de Palestrinastraat in hetzelfde jaar. Het eist gevangenisstraffen van 8 tot 16 jaar tegen de verdachten uit Heerde, Apeldoorn en Nunspeet.

Veluwe