Volledig scherm
PREMIUM
De ontwikkeling van nieuwbouwwijk Molenbeek in Nunspeet is in volle gang. In de tweede fase van dit project bouwt Omnia Wonen 20 woningen. © Bram van de Biezen/HollandLuchtf

Omnia Wonen bouwt honderden nieuwe woningen op de Noordwest-Veluwe

Woningcorporatie Omnia Wonen wil de komende tien jaar ruim 400 nieuwe sociale huurwoningen realiseren op de Noordwest-Veluwe (Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Harderwijk). ,,Dat betekent dat we ons aanbod in deze regio met bijna tien procent uitbreiden”, weet directeur Monique Govers. 

Op de Veluwse woningmarkt is het momenteel dringen geblazen. Met name starters worden daar de dupe van. Door de enorme vraag naar koopwoningen, rijzen prijzen de pan uit waardoor huizen praktisch onbetaalbaar worden. Zeker voor jongeren. Tegelijkertijd zijn de wachtlijsten voor sociale huurwoningen erg lang en is er in de vrije sector nauwelijks aanbod. Volgens Govers hoeven (jonge) woningzoekenden echter niet te wanhopen.

 1. Verlaat verdriet geen taboe in Harderwijk: praten over uitgestelde pijn van ouderverlies in de jeugd
  PREMIUM

  Verlaat verdriet geen taboe in Harderwijk: praten over uitgestel­de pijn van ouderver­lies in de jeugd

  Beiden spreken uit eigen ervaring en alle twee willen ze niets anders dan het delen met anderen. Dus geven Désirée de Bruin (45) uit Harderwijk en Titia Liese (69) uit Nunspeet samen een lezing over ‘verlaat verdriet’. Een thema-avond over de pijn, de gevolgen en de erkenning van het verdriet dat mensen ervaren als ze voor hun 21ste al een of beide ouders zijn verloren door overlijden.
 2. ‘Overdreven’ boete kwijtgescholden na boerenprotest bij politiebureau in Nunspeet
  PREMIUM
  Video

  ‘Overdreven’ boete kwijtge­schol­den na boerenpro­test bij politiebu­reau in Nunspeet

  De politie heeft een Nunspeetse boer vrijdagmiddag een verkeersboete kwijtgescholden nadat hij met een aantal andere boze boeren op trekkers verhaal kwam halen op het politiebureau in Nunspeet. De boer, Wicher van den Berg, kreeg de prent omdat hij geen zogeheten ‘afgeknotte driehoek’ voerde op zijn trekker toen hij als actievoerder appels ophaalde om uit te delen aan het publiek. ‘Niet handig, die bekeuring’, oordeelt de politie achteraf.

Veluwe