Volledig scherm
De schade bij de brand van Stella Fietsen was enorm. © ANP

Oorzaak brand Stella Fietsen blijft voor altijd een vraagteken

Hoe heeft de verwoestende brand bij Stella Fietsen in Nunspeet kunnen ontstaan? Op die vraag zal nooit een antwoord komen. De brandweer zegt dat de oorzaak van de brand niet meer valt te achterhalen.

,,Het onderzoek naar de brand is afgerond,'' vertelt brandweerwoordvoerder Robert Spijkerman. De brandweer startte na de brand een onderzoek om de oorzaak te achterhalen, maar dit bleek een onmogelijke klus. Het pand was door kranen uit elkaar gehaald om goed te kunnen nablussen. De schade was gigantisch. Wat de vlammenzee heeft doen veroorzaken blijft voor altijd een vraagteken.  ,,Je gaat na een brand op zoek naar warmtebronnen, maar dat was bij deze brand niet mogelijk,'' aldus Spijkerman. Wel sluit de brandweer brandstichting uit.

Evacuatie 

In de loods waar vorige week woensdagmiddag brand uitbrak lagen onder meer accu's van elektrische fietsen opgeslagen. De brandweer was urenlang bezig met het bestrijden van de vlammenzee. 's Avonds werd besloten om ongeveer 300 inwoners van de Mackaystraat en de Uitleg te evacueren. De bewoners werden opgevangen in sporthal de Brake. Een deel van de bewoners bracht de nacht in een hotel door.

Burgemeester Van de Weerd vertelde na de vlammenzee dat hij een landelijk onderzoek wil naar de opslag van accu's.

Volledig scherm
Bij Stella Fietsen in Nunspeet woedt een uitslaande brand. © Stefan Verkerk

Veluwe